Ryzen 5 1400 + RX 570 sistem Apex Legends input delay

İşletim sistemi
Windows 10

aLyX3N

Decipat
Yer
Anti Acer SSA
Daha fazla  
Yaklaşık 2 senedir oynuyorum ve FPS 120'nin altına düştüğünde aşırı derecede gecikme oluyor.
2 senede her türlü yolu denedim monitör değiştim 4 tane mouse değiştim ayarlarla oynadım ReviOS kurdum.
Tek çaresi +fps_max 59 yazmak o da oyunu oynanmaz yapıyor gecikme kalkıyor ama 144 Hz ekranımı verimli kullanamıyorum.
Ayarlar en düşükte. İnput lag sorunu olsaydı 59 FPS'e kitlediğimde gecikme yüksek olurdu!

MSI Armor RX 570 4 GB OC.
Ryzen 5 1400 3.2 GHz.
Corsair vengenance 8 GB 3000 MHz CL 16.
Seagate Barracuda 500 GB 7200RPM.
500W PSU.
BenQ Zowie XL2411p.
SteelSeries Rival 600 mouse.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden kaynaklı olabilir, Afterburner OSD açıp oyun esnasında ekran görüntüsü atabilir misin?

Atacağım hemen kusura bakmayın görmedim.
resim_2021-07-12_095857.png

Gecikme varken çektiğim bir resim.
@G8341
Hocam resmi attım müsait olduğunuz bir zamanda bakabilir misiniz kusura bakmayın rahatsız ettiysem.

Son düzenleme:
İşlemci gibi duruyor, RAM Dual Channel olmamasından kaynaklanan bir sorun da olabilir. Sorun nerede kesin bilemiyorum.

Bir çözüm daha buldum ama çok memnun edici değil RTSS üzerinden V-Sync'i Hertz değerim olarak - yapıyorum örneğin -144 böyle yapınca gecikme ufak gidiyor ama V-Sync açmış olduğum için gecikme yapıyor ama normale göre çok daha iyi böyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı