Ryzen 5 1400 ve GTX 1060 sistem performans sorunu

NuteLya

Megapat
Daha fazla  
Kendim topladım pek bilgim olmadan, buradan bir arkadaş yardımcı oldu sağ olsun.
Benim sistemimden daha düşük sistemler ile daha iyi performans aldıklarını görüyorum. Neden kaynaklı olabilir?
PUBG oynarken ALT+TAB'a geçtiğimde masaüstünde kasma yaşıyorum. Ancak GTA 5 oynarken misal yaşamıyorum. Sanıyorum ki bilgisayar kendini yavaşlatıyor, güç binmiyor oynarken. Daha iyi FPS almak için ayarları düşürdüğümde oyun donmaya başlıyor yani ekran kırılmaları, lag oluyor ancak ayarları ultraya aldığım zaman bir problem yaşamıyorum. Sadece ALT+TAB yaptığımda herhangi bir uygulamaya tıkladığımda problem yaşıyorum veyahut masaüstü kendine geç geliyor. F5 yaptığımda düzeliyor diyebilirim. Bilgisayar kendini kapatıyor, tam güç kullanmıyor diye düşünüyorum. Eğer öyleyse de sebebi nedir?
CS:GO gibi oyunlarda bir problem yaşamıyorum. İnternet hızım da gayet iyi, tek sıkıntım dediğim gibi kendini mi kapatıyor acaba? PUBG girerken Afterburner programından ayarları arttırmalı mıyım?
Yayın da açtığımdan dolayı sizce overclock yapmalı mıyım? Nasıl yapacağımı da bilmediğimden dolayı varsa bir video link paylaşırsanız sevinirim. Benim sistemime uygun direkt videodan bakıp yapabilirim sanırım. Teşekkürler şimdiden.

1.png
2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bileşenlerini belirtin.
ekran foroğrafı paylaşmıştım
MSI B350M MORTAR Amd B350 3200+ (OC) DDR4 Soket AM4 m-ATX
AMD Ryzen 5 1400 3.40GHz/3.20GHz 8MB Cache Soket AM4 İşlemci

Galax GeForce GTX1060 6GB EX OC Black 192Bit GDDR5 Ekran Kartı (60NRH7DVM6EC)
Team DDR4 8GB(2x4GB) 2666MHz Overclocking Dark T-Force Gaming Soğutuculu Dual- Channel Ram Kit - 1.2V (TM4D266642RD)
Aerocool Aero800 500W 80+ Güç kaynaklı, 4 Fanlı, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (AE-AERO800-580)
Toshiba 1TB 3.5'' P300 7200RPM SATA III Disk - (HDWD110UZSVA)

Biraz önce pubg en düşük ayarlarda oynarken takılmalar yaşadım daha doğrusu şöyle söyliyim mausu çevirirken hafif drop oluyor gibime geldi ultraya çektim sıkıntı kalmadı nedeni nedir düşük ayarlarda daha iyi fps almam gerekmiyor mu bir de özellikle pubg oynarken oyunu kapattığım zaman veyahut alt taba geçtiğim zaman masaüstü öyle kasıyor ki arkada 5 tane gta 5 açıkmış araba sürüyormuşsun gibi oluyor yani :D pubg de mi bir sıkıntı var sistemimi yanlış kurduk naptık

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı