Ryzen 5 1500X GTX 1660 düşük FPS sorunu

Tolga Ada

Centipat
Merhaba benim PC'de Zotac 1050 Ti takılı iken aldığım FPS'lerden çok memnundum ama yakın zamanlarda yetmediğini fark ederek kartı mı Zotac 1660 amp versiyonuna çıkardım ve ucuza bulduğum bir SSD taktım her şey çok güzel giderken bir anda bütün oyunlarda ana menüleri düzgün çalışırken oyun içi yaptığım her şeyde FPS inanılmaz düşüyor kartı ilk taktığımda PUBG gibi oyunlarda 130-80 FPS alıyordum artık 60-40 arası v-Sync falan kapalı ve grafikleri düşürdüğümdede bir işe yaramıyor kullanım değerleri eskisi gibi normal ısınma yok bütün eski sürümleri çevirdim hiçbiri işe yaramıyor kasa darboğaz bile yapmazken böyle bir şey neden başıma geldi anlamıyorum 4 gündür falan düzelmek için uğraştım kafayı yiyeceğim. Kasa özellkileri: Ryzen 5 1500X.
Zotac GTX 1660 amp.
WC 1TR harddisk.
Gigabyte A320M-DS2.
600W Power suppyl.
Not: Kasayı 2 kere formatladım bir işe yaramadı BIOS son sürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kendin konu açsaydin kardeşim
ce en büyük problem laptopların i5 mobil işlemcilere yönelip Fiyat/Performans laptoplar çıkarmaya çalışmasından dolayı oluyor. Eski oyunlarda böyle bir problem yok, fakat son yıllarda çıkan oyunların sistem gereksinimlerine göz atmak istedim ve sorunu net olarak çözdüm. Asıl sorun ne 8 GB Ram ne de GTX 1050. Asıl sorun işlemci. İşlemci ilk başta yeterli gibi gözüküyor fakat bu işlemciler sürekli ısıya göre Frekans değiştiriyor. Ayrıca birçok Sistem gereksinimlerine baktığınızda işlemci hep yetersiz gözüküyor. Ya da ucu ucuna kurtarıyor. Oyunlarda kasmalar, anlık donmalar, FPS Droplarının ana kaynağı bence bu. Bende GTX 1050 4 GB, 8 GB Ram ve i5 7300HQ işlemci var. Ve maalesef PUBG ve Apex Legends'ta en düşük 1080p ayarlarında sürekli olmasa da anlık çatışmalar da anlık donmalar oluyor ve sıkıntı çıkarıyor. Oysaki i7 mobil işlemci tercih edilirse, herhangi bir anlık donma ve FPS Drop yaşanmayacak.

Yeni bir laptop alacak arkadaşlar şimdiden söyleyeyim. 500 TL daha ucuz diye i5 almak yerine i7 işlemcileri tercih edin. Ayrıca minimum GTX 1050 Ti alınması lazım. Sırf ucuz diye aldım fakat büyük hayal kırıklığı içerisindeyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…