Ryzen 5 1500x Metin2 Performansı

Merhaba arkadaşlar. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080 ve ben oyunu Windows modda 1600x900 çözünürlükte oynuyorum. Oynayış gereği bilen bilir kule yaparken ciddi derece kasmalar olur. Benim bilgisayarımda bu durumu beklemiyordum ama görünce açıkçası burukluk yaşadım. Ryzen 5 1500x bir işlemci bu derece işlemci kullanılacağını düşünmemiştim. Evet abarttım ve 7 adet oyun açtım. Normal midir bu durum sürekli bu kadar hesap açmıyorum. Bu arada arka planda Chrome da açık ve 2 sekme vardı. Neden bu kadar fazla işlemciden yiyor ama ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Metin 2 çok eski bir oyun aynı sorunu knight online oynayan bir arkadaşım da yaşamıştı, muhtemelen oyundan kaynaklı bir problem. Hatırladığım kadarıyla o arkadaşta da 1080ti vardı. :/

Buradan anlaşılan Metin2 Ekran kartına değil işlemciye yüklenen bir oyun. Ekran kartım %16 da çalışırken işlemcimi köklemiş bulunuyorum. Bunu genelde 2-3 oyun açarak yapıyordum ama dün oyun gereği 7 hesap açmam gerekti. Bu gibi durumlarda bile kasma olmadı ama işlemcinin o kadar kullanılması kötü oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…