Ryzen 5 1500X sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aatik11

Hectopat
Bilgisayarda genelde Photoshop, Lightroom gibi programları kullanır, günde ortalama 1 saat de oyun oynarım. Bu doğrultuda;

• Kasa => Cooler Master K380 700W PSU (450 TL)
  • Anakart => Asus Rog Strix B350-F (630 TL)
  • RAM => G.Skill RipjawsV 8GB 3000 MHz DDR4 (520 TL)
  • İşlemci => AMD Ryzen 5 1500x (830 TL)
  • Ekran Kartı => 1 GB 256 Bit (Elimde Mevcut)

şekilde bir sistem kurmayı düşünüyorum. İlk etapta elimdeki ekran kartıyla yetinip 3 - 4 ay sonra GTX 1050 Ti vs gibi bir ekran kartı dahil edeceğim.

Sizce böyle bir sistem parçalarının birbiri arasında uyum problemi olur mu?
GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı dahil ettiğimde Ryzen 5 işlemci ile darboğaz sorunu yaşar mıyım?
AMD tabanlı sistem yerine Intel tabanlı mı kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
CM K380 eski ve hava akışı çok kötü bir kasa. CM Masterbox Lite 5 500W ya da 600W öneririm. 500W da olsa, bu sisteme fazlasıyla yeterli.
Anakarta bu kadar bütçe ayırabiliyorsanız, i5 8400 sistem toplamanızı öneririm.

Yorumunuz için teşekkür ederim, i5 8400 satan bulamadım, stokta yok mesajı var satıcılarda. Kasa konusunda söylediklerinizi dikkate alarak değerlendireceğim.

Yukarıda bahsettiğim bileşenleri topladım. Cooler Master Lite 5 kasayı kesinlikle almayın ön fanlar inanılmaz sesli kara kara ne yapacağımı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içinde bulunan fanlardan dolayı kasayı almayın mı diyeceğiz? Ben size fan önermedim, kasa önerdim. K380 alsaydınız, Lite 5'teki hava akışının yarısını bile yakalayamayacaktınız.
Çok düşünmeye gerek yok. Ya iade edin ya da fan devrini düşürün, çözüm basit!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…