Ryzen 5 1500X ve RX 580 Sistem Toplama

JacobNight

Hectopat
Daha fazla  
Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün bizzat topladığı Ryzen 5 1500X'li sistemi toplamayı düşünüyordum.
  • Ryzen 5 1500X
  • Asus ROG STRIX RX 580
  • Asus Prime B350M-A
  • Corsair Vengeance 2x8 3000 MHz DDR4 RAM
  • Corsair Force Series LE 200 120 GB SATA
  • Corsair Carbide Series Spec alpha mid tower
  • Toshiba P300 2 TB
  • Corsair Builder VS550 550W
Fakat sadece ekran kartı 2200 lira üzerinde ve bulması imkansız gibi bir şey. Acaba aynı ekran kartının 6 GB versiyonu bu sistem ile uyumlu olur mu ve fiyatı ne kadar düşürür ? Hiç uğraşma ben sana başka bir sistem tavsiye edeyim diyeniniz olursa her şeye açığım. (Sistem AMD kalırsa mutlu olurum) . Bütçem 3 ila 4 bin TL arasında, bir de hem sistemle hem PS4 ile kullanabileceğim bir monitör önerirseniz tadından yenmez :)

Son düzenleyen: Moderatör:
IMG_0398.PNG
Siz istersiniz de biz önermez miyiz?
Bütçeniz 300₺ artabilirse öneririm.

Bence 2 TB HDD değil de 1 TB HDD 500 GB SSD olsun daha iyi olur. GTA 5 de çok oyunculu oynamak için 5 DK beklediğim oluyordu.

O kasa, PSU ve SSD'yi önermem. Kasa olarak Phantkes P400, SSD olarak Adata SU800, PSU olarak ise herhangi bir 80+ PSU alabilirsin. 2200TL RX580'e vermeye gerek yok aynı fiyata 1070 alabilirsin.
Öncelikle nacizane tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bu önerileri kendi tecrübelerinizden mi yola çıkarak söylediniz ? Birde 1070 dediğiniz ekran kartının tam ismi nedir acaba :)

Eki Görüntüle 251260 Siz istersiniz de biz önermez miyiz?
Bütçeniz 300₺ artabilirse öneririm.
Tavsiyeniz için çok sağ olun, sistem gayet güzel fakat ben işlemciyi ryzen 5 1500x ve ekran kartını da 6GB dolaylarında düşünüyorum o tarz bir şey çıkması mümkün mü bu sisteme?

Bence 2 TB HDD değil de 1 TB HDD 500 GB SSD olsun daha iyi olur. GTA 5 de çok oyunculu oynamak için 5 DK beklediğim oluyordu.
Sistemi direk Recep Baltaş ve Ali Güngör gibi 2 usta topladığı için bende gözüm kapalı yazmıştım o parçaları hiç dikkat etmedim dediğinizi göz önüne alacağım çok teşekkürler.

RX580 4GB ve 8GB arasında büyük bir fark yoktur.
Peki uzun ömürlü bir sistem vaat edebilir mi bana?

Kasa kablolama açsından vasat bir kasa. VS serisi PSU'larda cızırtı problemi olduğundan önermiyorum. SSD olarak ise Adata SU800'de NAND yongalar bulunduğundan daha iyi bir ürün. Ekran kartı olarak Gigabyte GTX 1070 WindForce olarak yazarsanız çıkar. İtopya'da şu an 2200TL civarında.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı