Ryzen 5 1600 AF 12nm Overclock Yapımı

Dostum eğer bilgin deneyimin varsa 4.2GHz yapabilirsen ki anakartın, güç kaynağın, soğutucun, BIOS'ta verilen ayarlar buna imkan sağlıyorsa, 4.2GHz frekans ile R5 3600'le arasında tekli ve çokluda %13 fark oluşuyor. 4.1GHz yaparsanızda %16'lık bir fark oluşuyor umarım yardımcı olabilmişimdir sizin için 4.1 veya 4.2GHz gayet yeterlidir bunun üstü için X570 gibi ileri seviye anakarta ve daha iyi soğutmaya ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca 1600 AF stok hızı ile arasında %16.6'lık bir performans artışı olacaktır. 4GHz ile 4.2GHz arasında ise %5

Son düzenleme:
Çok saol gercekten merakımı giderdin. Deneyimim yok ama deneyimlemiş olucaz işte ilk defa. Forumdan yardım ala ala yapıcaz bakalım bi şekilde. 4.2 olmazsa 4 yapıcam. Bu arada sogutucu ve termal macunu beklerken biraz kurcalayayım bir seyler ögrenirim belki diye 1.2V'da 3.2GHz'de çalısan işlemcimi 3.5'e çekiyorum ama PC açılmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor ama fanlar dönüyor. Dedim belki voltaj yetmiyordur, 1.3'e aldım gene aynısı oldu. PSU'yu kapayıp açmadıkça düzelmiyor da. Bunun sebebi ne olabilir?

1600 AF zaten Turbo ile 3600MHz oluyor? CPB, ya da PBO gibi ayarları kapatıp 1.3v ayarında çarpanıda 38 yapın büyük ihtimal çalışması lazım. Şimdilik yeni soğutucu gelene kadar 3.8 idare eder.

1600 AF zaten Turbo ile 3600MHz oluyor? CPB, ya da PBO gibi ayarları kapatıp 1.3v ayarında çarpanıda 38 yapın büyük ihtimal çalışması lazım. Şimdilik yeni soğutucu gelene kadar 3.8 idare eder.
Evet normalde 3.6'ya kendi bile çıkıyor ama ben denemek için CBP kapali iken 3.2'de calışıyor ya, onu 3.5'e cektim ama acılmadi. Acaba kendi turboda zaten 3.6 aldugu icin mi 3.5 yapınca açılmıyor? Neyse bugün tekrar denerim, sogutucu ve macun geldi zaten PC'yi bekliyorum gelicek bugun. Tekrardan yardimci olursaniz bugun yada yarın çok sevinirim detayli olarak.

1.sayfada yazmışım detayları ratio ayarını 40 yapıp denersiniz çalışırsa 41 42 şeklinde çıkarsınız 42 de soğutucu zorlanabilir gibime geliyor.
Bir şey daha ekleyeyim 4GHz de bırakırım derseniz (tabii ki anakart ve güç kaynağının etkisi de var) 1.35 ile başlayın yukarıda dediğim programlar ile belirttiğim sürede testleri yapın hata verirse voltajı yavaş yavaş arttırın. Eğer ki sıcaklık fazlaysa voltajı ufak ufak düşürün. 4.2GHz için 1.4v ile başlayın duruma göre ufak ufak azaltın ya da hata veriyorsa voltajı biraz daha arttırın ama hava soğutucu bu voltajlarda pek dayanamayabilir.

Son düzenleme:
Normalde anakart kutusunun içinden çıkması gereken ayakların montaj vidası çıkmadı, onları nerden temin edebilirim biliyor musunuz? Kit olarak satıyorlar ayaklarla beraber 40-50 lira. Sırf vida için o kadar para vermek istemiyorum.

Anakart montaj vidasından bahsediyorsanız kasanın kutusundan çıkan vidaları kullanabilirsiniz. Tabii varsa, yoksa da bilgisayarcıya falan sorun. Onun dışında anakartın soğutucu braketlerinin vidasıda aldığınız soğutucunun kutusundan çıkar.

Son düzenleme:
T6 Ultra'nin içinden İntel için aparatlar çıktı. Kasanın da içinden ekstra vida çıkmadı. Bilgisayarcıya gidip sorucam yoksa mecbur kit alıcam.
Sogutucu işini ayarladım. Boşta 31-32 derecelerde çalısiyor, ama ara sira anlik 34-37 gibi değerlere çıkıyor ama bu normal sanirim? Neyse simdi O.C icin BIOS'a girdim ama CPU Voltage olarak gecen bir ayar bulamadim. Voltaj ayarlari kisminda bunlar var, en alttaki DRAM Voltage ayari ile yapicaz sanirim degil mi?
Bu arada kapa dedigin ayarlar bunlar sanirim.

@Tk28*

Son düzenleme:

Dram voltajı ile işimiz yok son attığınız fotoğrafta en üstte Vcore yazar onu +100 yaparak çarpanı 40 yapın açılırsa 41 açılırsa 42 yapın sonra Windows üzerinden testlere başlayınız. Ayrıca sıcaklık değerleri gayet güzel.

Dynamic Vcore (DVID) +100 yaptım, çarpani da 40 yaptım ama böyle bir ekran geldi. Bir şeye basmadım, PC kapandı bir süre sonra.

PC'yi tekrar açtım bu sefer de böyle bir ekran geldi.

BIOS'a girdim şu an talimatlarını bekliyorum.
BIOS'dayken PC dondu tekrar başlattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…