Kardeşim overclock PC'yi hızladırıyor ama zorladığından dolayı ekran kartı yanabilir çoğunlukla eski ekrna kartlarında oluyor yenilerde oluyor mu bilmem anakart yazmışım.
Kardeşim overclock PC'yi hızladırıyor ama zorladığından dolayı ekran kartı yanabilir çoğunlukla eski ekrna kartlarında oluyor yenilerde oluyor mu bilmem anakart yazmışım.
0.100 değerinde bir deneyin. Örneğin 1.2 voltajda çalışıyor 1.25 ya da 1.3 yapabilirsiniz. Stabil ayar bulunana kadar deneme yanılma ile deneyin. Minimal olarak artırın sırayla. Eğer birden pat diye aşırı fazla voltaj verirseniz ciddi anlamda sıkıntılar olur.
BIOS üzerinden deneme yanılma yöntemiyle stabil voltaj değerinizi bulun hocam.
Olurda voltaj çok gelir az gelir sistem açılmaz ise BIOS pilini çıkararak sistemi açabilirsiniz
Millete bakıyorum yok anakart yanmış format at düzelir. Kafalar pırıl pırıl. 0.1 ya da 0.2 voltaj ver düzelir. Olmazsa en kötü BIOS pili söker öyle başlatırsın sistem açılır.
Voltajı 0.5 arttırdım bu kez de "Sistem Onarıma Hazırlanıyor" yazısını birçok kez tekrarladı ama bilgisayar açılmadı ben de autoya çektim. @PcAnlamaz Hocam bir bakar mısınız yanlış bir şey var mı?
Voltajı 0.1 arttırdım ama sağda hala 1.2 gösteriyor.
Hocam save diyip çıkın ondan sonra otomatik onarmada sistemi yeniden başlata tıklayın. Sonra test yaptığınızda kapanmazsa sorun yoktur.
Hala hata verirse ghz yi 0.1 aşağı çekebilirsiniz.