Ryzen 5 1600 - GTX 1060 Sistemde Mavi Ekran Hatası ve Sinyal Yok Sorunu

onenumberone

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 2 hafta önce MediaMarkt’tan PC toplatmıştım. Fakat 2 kere şu resimdeki hatayı aldım. Hatadan sonra PC’ye uzun süre görüntü gelmiyor ve kasanın tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum sinyal yok diyor. BIOS ve BOOT menüsünden çıktığımda da ekrana görüntü gelmemezlik yapıyor sinyal yok diyor. Memtest86 Programı ile bellekleri test ettim error vermedi. 2 Haftalık PC'de böyle olması neden olabilir?
Özellikleri yazayım;

Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce

Ryzen 5 1600

Kingston HyperX Fury 2400 MHz 16 GB RAM 2x8

Asus Prime B350M-A anakart

Seagate 1 TB hard disk

WD Green SSD 120 GB

Xigmatek 500W 80 Plus PSU

W7D9d8.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 2 hafta önce MediaMarkt’tan PC toplatmıştım. Fakat 2 kere şu resimdeki hatayı aldım. Hatadan sonra PC’ye uzun süre görüntü gelmiyor ve kasanın tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum sinyal yok diyor. BIOS ve BOOT menüsünden çıktığımda da ekrana görüntü gelmemezlik yapıyor sinyal yok diyor. Memtest86 Programı ile bellekleri test ettim error vermedi. 2 Haftalık PC'de böyle olması neden olabilir?
Özellikleri yazayım;

Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce

Ryzen 5 1600

Kingston HyperX Fury 2400 MHz 16 GB RAM 2x8

Asus Prime B350M-A anakart

Seagate 1 TB hard disk

WD Green SSD 120 GB

Xigmatek 500W 80 Plus PSU

Eki Görüntüle 283231
Windows'ta bir sıkıntı var gibi, yazılımsal bir sorun olduğu aşikar ama, konu hakkında daha iyi fikirleri olan arkadaşların yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Konuyu takip edeyim.
Sorununuzu bilmiyorum ancak bende benzer sistem ile aynı sorunları yaşıyorum ekran kartım aynı sizinkiyle sattım gerçi.
Benim sistemim ryzen 5 1600
Msi b350 tomahawk
Ram corsair 3200mhz kırmızı
Güç kaynağı aerocool kcas 600w 80 bronze
Benim pc 5 aylık bu sürede yaşadığım sorunlar pcnin açılma sorunu açılıp fanlar dönüyor sonra kapanıyor yine açılıyor bu sürede ekrana sinyal yok uyarısı gidiyor .
2. Sorunum sanırım ram anakart uyumu sebep buna xmp kapatınca yaşamadım gibi ama kısa süreli tuttum. Kasaya çarpınca pc kapandı son bios güncellemesi sonrası 3200mhzde ram çalıştırmak istedim csgoya girince mavi ekran verdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı