Merhabalar PC toplamayı düşünüyorum.
Gigabyte A320M S2H anakart.
Ryzen 5 1600.
8 GB 3000 MHz RAM.
240 GB SSD.
1 TB HDD.
500 Watt PSU.
Son birkaç haftadır araştırıyorum. Ekran kartı konusunda GTX 1050 Ti ve RX 570 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Sistemde bir hata var mı daha iyi olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ryzen 5 1600.
8 GB 3000 MHz RAM.
240 GB SSD.
1 TB HDD.
500 Watt PSU.
Son birkaç haftadır araştırıyorum. Ekran kartı konusunda GTX 1050 Ti ve RX 570 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Sistemde bir hata var mı daha iyi olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
RX 570 tabii ki. İki kart rakip bile değiller, bütçen yetiyorsa 5500 XT 4 GB modeline bak. Ben geçen sene 1050 Ti'dan 8 GB olanına geçtim performansım 2-2,5 kat arttı.
Ryzen 5 1600.
8 GB 3000 MHz RAM.
240 GB SSD.
1 TB HDD.
500 Watt PSU.
Ekran kartı konusu tartışmaya açık bile değil, tabiki RX 570. Sistem geneline bakacak olursak RAM yetersiz gelebilir. Eğer sistemi topladıktan sonra uzun bir süre yükseltme yapmayı düşünmüyorsanız PSU yeterli ancak herhangi bir ekran kartı yükseltmesi yapmanız durumunda PSU yetersiz kalıcaktır. Tamamen şahsi fikrim olarak eklemek istediğim son fikir HDD almaman çünkü artık devri bitiyor, fotoğraf/video depolama gibi bir hedefin yoksa 480 GB SSD almanı tavsiye ederim. Aynı anda birden fazla büyük çaplı oyun (genelde hikayeli, online oyunların pek fazla değil onlara nazaran) oynamıyorsan 480GB sana yetecektir.
Tabi arkadaşların da söylediği gibi bileşenlerin markaları da çok önemli bir nokta, söylersen daha fazla yardımcı olabiliriz.