Ryzen 5 1600 ile sistem yükseltme

barisg

Kilopat
Merhabalar.

İmzadaki 2011 Model eski sistemimi Render almak için ve küçük çapta oyun oynamak için yükseltmek istiyorum.

Mevcut eski bilgisayarımdan aktarabileceğim donanımlar aşağıdaki gibidir. Görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
  • SSD : 120 GB Kingston SSD
  • HD : 750 GB Seagate harddisk
  • Ekran Kartı : Asus R9 270 x 2 GB ( Bir kaç ay sonra daha güncel bir ekran kartı ile ayrıca yükseltmek istiyorum.) ( MSI Nvidia GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB 256Bit GDDR5 (Dx12) ) olabilir.
  • Güç Kaynağı : Termaltake 600 watt güç kaynağı
Almak istediğim parçalar :
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
  • Anakart: Asus Prime B350-Plus
  • Ekran Kartı: ( eldeki ) - Asus R9 270 x 2 GB
  • Kasa: Corsair Carbide SPEC-01
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4
  • SSD: ( eldeki ) - 120 GB Kingston SSD
  • HDD: ( eldeki ) - 750 GB Seagate harddisk
  • Güç Kaynağı: ( eldeki ) - Thermaltake 600 watt güç kaynağı
Yukarıdaki bileşenler yaklaşık 2000 TL civarında - bütçeyi 3000 TL'ye kadar çıkartabilirim.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim....

Son düzenleme:
Tamam sıkıntı yok. Sisteminizin parçaları uyumlu ekstra depolama isterseniz ona göre tavsiyede bulunabilirim.

ilerde yükselteceğim tabiki ...
2TB TOSHIBA 3.5 7200 DT01ACA200 MASAÜSTÜ DAHİLİ DİSK düşünüyordum

Ayrıca Kasa için de COOLER MASTER MasterBox Lite 5 - RC-MCW-L5S3-KWNA60 - 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa ' ya karar verdim.

ilerde yükselteceğim tabiki ...
2TB TOSHIBA 3.5 7200 DT01ACA200 MASAÜSTÜ DAHİLİ DİSK düşünüyordum

Ayrıca Kasa için de COOLER MASTER MasterBox Lite 5 - RC-MCW-L5S3-KWNA60 - 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa ' ya karar verdim.
O kasayı bende düşünüyordum.Ama öndeki LED leri kullanabilmek için ufak bir dönüştürücü almam gerekiyormuş.Bunu göz önünde bulundurman senin yararına olacaktır.

Merhaba,
Yeni konu açmak yerine buradan sormak istedim. Bende kasa mı yükselteceğim çünkü pc açılışlarda bazen sorun yaratıyor ve pc açılmıyor. (Bip sesi gelmiyor) Okuduğum kadarı ile sorun anakart veya ram ile alakalı. Sonuç olarak 2009 yılında topladığım makine mi biraz iyileştireceğim. Mevcut durumda elimde olan sistem bileşenleri şu şekilde;

-Anakart : M4A87TD/USB3
-İşlemci : Amd phenom II 1090T
- 120gb ssd ve 240 gb ssd + 1tb normal harddisk
-Ekran kartı: GTX 960
-Ram : DDr3 single 8gb 1600
-Kasa : THERMALTAKE V3 600W MidT ATX SİYAH KASA

Bu sistemden anakart, işlemci ve ramleri yükselteceğim. Yeni almayı planladığım sistem ise şu şekilde;

-İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
-Anakart: Asus Prime B350-Plus
-Ram: Corsair Vengence 2*8 3200 DDR4

Bu 3 eklemeyi yapmayı düşünüyorum. Uzun yıllardır pc toplama konusundan uzak kaldığım için maalesef gelişmeleri takip edemedim. İlgilenen arkadaşlardan uyum ve olurluk açısından yardım bekliyorum.

Şimdiden öneri ve görüşlerinize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı