Ryzen 5 1600 Isınma Problemi

Yiğit Balceli

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler öncelikle, benim R9 280x Tri-x OC ve FX 6350 olan bir sistemim vardı fakat ben bunu Ryzen 5 1600 ve MSİ A320M Pro Plus anakart ile upgrade ettim. Ancak oyunlarda bir süre sonra işlemci sıcaklığının ve ekran kartı sıcaklığının 1 derece 1 derece yavaş hızda arttığını gördüm. Ekran kartım 80 dereceyi kadar görüyor ve işlemcim de 70 dereceyi kadar görüyor. Ekran kartım için normal olabilir fakat işlemcim için gerçekten bir sorun var gibi. Msi BIOS'tan smart fanda ayarlar yaptım CPU Fanın %100 çalışması için.

Boşta 35 derece felan gezerken işlemci fanı oyuna girince 45 görmesi normal fakat 60'a kadar gidiyor dahası 60'tan sonra %100 çalışmasına rağmen hala derecesi 1'er 1'er artıyor ve ekran kartımın sıcaklığı da aynı şekilde artıyor. Zalman Z3 plus kasa kullanıyorum üstteki 2 içerdeki havayı dışarı veren fan çalışmıyor anakartta fan kablosu için soket olmadığından sadece 1 içeriye hava alan ve 1 dışarıya hava veren arkada ve önde olan fanlar çalışıyor bu yüzden olabilir mi ? Yoksa başka bir sorun mu var acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle benim donanım konusunda bilgim yok ama şunu söyleyebilirim işlemcin yükte 70 derecede çalışıyorsa gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…