CH1ZU
Hectopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Resimlerde görüleceği üzere işlemcimi 3.2 GHz seviyesinde çalıştırıp 2 dakika %100 yüke aldığımda tavan sıcaklık 46, 3.7GHz seviyesine alıp 2 dakika %100 yüke aldığımda ise 47, boştaki sıcaklıklar ise sadece 2 derece fark ediyor ve 3.2GHz seviyesinde 36 iken, 3.7GHz seviyesinde 38 oluyor. Bunları yazarken ise 3.7GHz seviyesinde 36 derece boşta.
Bu değerleri yorumlar mısınız? Buraya kadar okuyan ve yazan herkese şimdiden teşekkürler.
- Overclock ihtiyacım yok ama sıcaklıklar hiç değişmezken sizce gerekli mi? Arada hiç fark yok sıcaklık olarak, kalsa da sorun olmaz, sizce nasıl?
- Soğutma olarak Xigmatek Syclla 240 kullanıyorum full yükte 45-46 dereceler bence gayet iyi değerler ancak boşta iken böyle olması komik geliyor boş hali ile full yük hali arasında 9-10 derece var sadece, keza oyunlarda da durum bu şekilde en fazla 45 derece görüyorum en baba oyunda bile BF1 gibi işlemci sömüren oyunlar dahil buna fazla zorlamayan oyunlarda ise çok daha düşüyor ve 40 seviyelerinde kalıyor, normal mi?
- Gigabyte programı üzerinden fanları optimize ediyorum ve performansa göre ayarlıyorum ki sıcaklığa göre fan rpm'leri artıyor bunun bir etkisi var mıdır boşta ki sıcaklığa ve yükteki haliyle bu kadar farklı olması normal mi? %100 yükte bile full duruma geçmiyor soğutma?
- Cinebench skorlarında da OC performansı yaklaşık 150 puan ekledi pek kale almıyorum bench testlerini, genel kullanımda performansa bakıyorum ama.
- Dark Freezer X94RD gibi giriş seviyesinde bir kule tipi soğutma kullanırken boşta 26 dereceleri görüyordum bu durum beni şaşırttı özellikle 240mm bir sıvı soğutma ile. Bu sıvı soğutucuyu da yorumlarsanız sevinirim.
Bu değerleri yorumlar mısınız? Buraya kadar okuyan ve yazan herkese şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: