Ryzen 5 1600 Overclock Yapma

dddrr94

Kilopat
Herkese merhabalar, 1 sene önce sistem toplamıştım. Şimdi bu sistemdeki işlemciyi yükseltmek istiyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem özelliklerim: AMD Ryzen 5 1600 işlemci, ASUS Phoenix GeForce GTX 1050 Ti 4G ekran kartı, Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 AMD B350 anakart.

Genelde CS:GO oynuyorum ve monitörum 144Hz olmasına rağmen 120 FPS civarlarını görmeye başladım. Bu sistemde işlemciye overclock yapılması daha yüksek FPS almak için ne kadar uygun? Tavsiyelerinizi bekliyorum, zaman ayıranlara şimdiden teşekkürler.

Overclock yapmanıza gerek yok, o işlemci kendi normal ve boost hızları arasında dolaşıyor. Zorlanınca hızını arttırıyor, yani overclock yapmanıza gerek yok. İyi bir soğutucu alırsanız yapabilirsiniz tabii ki ama değmez.
1050 Ti yerine 1660 Ti vesaire alarak hızlandırabilirsiniz sistemi, iyi günler :)

Yeni işlemciye geçmek istersen de o ekran kartını upgrade et derim, yenii anakart ve yeni RAM derken masrafların çoğalacak. Tek ekran kartı ile bu sorunu çözebilirsin. İki yöntem de uygundur :)

@erayselim` doğru söylüyor kartınızı satıp 100 150 tl gibi bir fiyat ekleyip rx 570 4 gb alabilirsiniz şanslıysanız para eklemedende alabilme ihtimaliniz var.
Yeni işlemciye geçmek istersen de o ekran kartını upgrade et derim, yenii anakart ve yeni RAM derken masrafların çoğalacak. Tek ekran kartı ile bu sorunu çözebilirsin. İki yöntem de uygundur :)

Selamlar, yorumlarınız için teşekkür ederim. CS:GO' da ekran kartına çok yüklenilmediğini daha çok işlemciye yüklenildiğini düşünüyordum yanlış da olabilir tabi. 1050Ti ekran kartını değiştirdiğimde alacağım fps farkı ne kadar gelişme gösterebilir ki?
CS de işlemci önemli, OC yaparsan FPS belki artar. Yeni işlemcileri bekle tek çekirdekleri sayesinde daha iyi FPS alırsın elbette.
Evet illa ki artar ama OC ile ne kadar artar :) Değer mi değmez mi bilemiyorum.

Son düzenleme:
i3 4170 + Hi-Level 8GB 1600MHz RAM ile ortalama 200-250FPS alıyordum, Ryzen 5 2600 + Trident Z 8GB 3200MHz RAM'e geçtiğimde 250-300FPS almaya başladım. Ekran kartım haricinde neredeyse her şeyi değiştirdim. 50FPS için sen de değiştirmek istersen karar senin, ayrıca ben düşük işlemciden üst seviye işlemciye geçtim, sizin işlemciniz zaten iyi.

i3 4170 + Hi-Level 8GB 1600MHz RAM ile ortalama 200-250FPS alıyordum, Ryzen 5 2600 + Trident Z 8GB 3200MHz RAM'e geçtiğimde 250-300FPS almaya başladım. Ekran kartım haricinde neredeyse her şeyi değiştirdim. 50FPS için sen de değiştirmek istersen karar senin, ayrıca ben düşük işlemciden üst seviye işlemciye geçtim, sizin işlemciniz zaten iyi.
İşlemci iyiyse combat halindeyken 120 altı fps alma sebebimin tek sebebi ekran kartı mıdır size göre?

Selamlar, yorumlarınız için teşekkür ederim. CS:GO' da ekran kartına çok yüklenilmediğini daha çok işlemciye yüklenildiğini düşünüyordum yanlış da olabilir tabi. 1050Ti ekran kartını değiştirdiğimde alacağım fps farkı ne kadar gelişme gösterebilir ki?
CS:GO ekran kartına nekadar yüklenmese bile rx 570 aldığınızda sadece CS:GO olarak düşünmeyin diğer oyunlardada performans artışı olur CS:GO da da illaki performans artışı olacaktır ama nekadar olacağını bilemem. Benim demek istediğim aynı fiyata çok daha iyi bir ekran kartı alma imkanınız varken bunu değerlendirmeniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı