Ryzen 5 1600 Overclock yapmalı mıyım?

TheEfso

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
Ben yeni sistem alacaktım ama overclock diye birşey duydum bu nedir ve yapmam gerekir mi?
Kasa parçaları :

•SSD :Kingston 240GB A400
•İşlemci:AMD Ryzen 5 1600 3.20 Ghz 6 Çekirdek 16MB
•Anakart :Gigabyte B450M S2H OC
•Ekran Kartı:Asus RX580 4GB OC
•RAM :Crucial 8GB 3000mhz CL15 DDR4
•Kasa :Ranker Cygnus Tempered Glass
•PSU :Sharkoon 650W SHP650 V2 80+

Hayır O.C yapmanız gerekmiyor. İşlemciniz zaten ekran kartınızı rahatlıkla besleyebiliyor.
Ama bu yapamayacağınız anlamına gelmiyor. O.C yaparsınız ama stock soğutucuyla yapacağınız O.C 3-4 FPS fark eder.
Eğer işlemcin ekran kartını besleyemeseydi O.C yapmanız gerekirdi.

O sistem için overclock yapmak sadece eğlence amacı veya işlemcinizin kalitesini ölçme amacı var ise yapılmalı. Mesela ben Ryzen 5 2600 + RX 590 sistemime eğlencesine OC ve UV deniyorum.

O sistem için overclock yapmak sadece eğlence amacı veya işlemcinizin kalitesini ölçme amacı var ise yapılmalı. Mesela ben Ryzen 5 2600 + RX 590 sistemime eğlencesine OC ve UV deniyorum.
Acemi biri için o eğlence kabusa döner. Gereğinden fazla veya az voltaj verirse işlemcisine ve anakartın soket yapısına zarar verme ihtimali var.
Acemi biri için yeterince bilgi almadan O.C ve U.V denemesini tavsiye etmem.

Acemi biri için o eğlence kabusa döner. Gereğinden fazla veya az voltaj verirse işlemcisine ve anakartın soket yapısına zarar verme ihtimali var.
Acemi biri için yeterince bilgi almadan O.C ve U.V denemesini tavsiye etmem.
Zaten bende tavsiye etmiyorum. Ayrıca zarar vereceğini, daha doğrusu verebileceğini sanmıyorum sonuçta yıl 2020.

Zaten bende tavsiye etmiyorum. Ayrıca zarar vereceğini, daha doğrusu verebileceğini sanmıyorum sonuçta yıl 2020.
İstersen kendi işlemcine fazla voltaj veri birkaç kere en yüksek OCCT işlemci testini çalıştır ve dene.
2020 olması pek bir şey değiştirmiyor işlemciye gereğinden fazla veya az voltaj vermek donanımsal zarara yol açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…