Ryzen 5 1600 RX570 kilitlenme sorunu

brassorcerer

Centipat
MSI Armor RX570 4 GB, AMD Ryzen 5 1600 AF kullanıyorum. Sistemimde tamamen rastgele bir şekilde kilitlenmeler oluyor. İlk etapta ekran kartından olduğunu düşünüp ekran kartını servise gönderdim ve ekran kartı değişti ama daha az olmakla beraber yine kilitlenmeler yaşıyorum.
Kilitlenme şu şekilde: Herhangi bir ses varsa takılarak gelmeye devam ediyor. Sistem tamamen donuyor. 5 ila 10 saniye sonrasında ekran gidiyor ama fanlar dönmeye devam ediyor.
Ayrı programlarla CPU ve GPU'yu yükledim bir sıkıntı çıkmadı. Ayrıca MSI Afterburner veya driver arayüzünden saat ve bellek hızını maksimuma çekip herhangi bir oyuna girdiğimde bahsettiğim kilitlenme anında oluyor.

Son düzenleme:
Driver kaynaklı problem yaşıyor olabilirsin. Windows'u güvenli mod ile başlat. DDU programıyla güncel sürücülerini temiz bir şekilde kaldır. DDU programınu kullanırken, tavsiye edilmez şeklinde bir yazı mevcut. AMD dosyası olarak geçiyordu sanırım. Silme işlemi bittikten sonra, attığım bu sürücüyü kurup tekrar test et.
1- Windows 10 Kullanırken Güvenli Moda Nasıl Girilir? - Technopat
2- DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal
3- https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

Bende de benzer sorunlar vardı, RAM'leri çıkarıp altlarını temizleyerek düzgünce taktım sorun ortadan kalktı, internette bununla alakalı bir sürü video bulabilirsiniz.

Aynı sistemi kullanıyorum ben de aynı sorunu yaşıyorum. Günlerdir uğraşıyorum çözüm bulamadım. Takip ediyorum.

Görüntü gitmesi ekran kartı kaynaklıdır,ya gelen karttada problem var ya da sürücüsel bir problem var.Ramlerden veya ekran kartı hariç diğer bileşenlerden olsa bu görüntü gitmesi yaşanmaz
Olay görüntüleyicisinde Kernel Power hatası var mı bir bakın.Kasa çalışmaya devammı ediyor?Aynı kartı geri vermiş olmasınlar?
Birebir aynı sorunları yaşıyordum.Anakart,ram,işlemci ve ekran kartı şu an ServisPointte hala.Ekran kartı hariç hepsinin sorunsuz olduğunu öğrendim.Kart test sırasında aynı problemi yapmış ve onarım yapılmış.Kapasitör değişti bilgisini aldım.Dün deneyeceklerini söylediler,bugün arayıp bilgisini alacağım.Şu an elinizdeki rx 570 ekran kartınızı başka sisteme takıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sorun devam ediyor mu hocam?

Neredeyse hiç denk gelmiyorum artık. Arada sesler saniyelik olarak takılıp geçiyor. Çok nadir olmakla beraber Windows şifre girme ekranında kilitleniyor.

Kartınızda arıza tespit edilip mi değişim oldu, yoksa direkt mi? Sorunun ekran kartı kaynaklı olduğu tescillendikten sonra değiştirmenizi tavsiye ederdim. PSU'da problem olabilir veya ekran kartı sürücüsünde. BIOS güncelleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…