Ryzen 5 1600 Sıcaklık Problemi

297810

Hectopat
Selamlar dostlar, Ryzen 5 1600 işlemcim var ve yükte 95 dereceye çıkıyor ama sıvı soğutma, termal macun, hava soğutma vs her şeyi denedim sonuç değişmedi. Voltaj 1.300 civarlarındaydı, 1.200 yaptım, boşta 40 dereceye düştü oyunda. Core Performance Boost kapattım, yine de yükte 95 derece. Garip bir şekilde oyuna girdiğim gibi 80-81-82-83 diye hızlıca yükseliyor ve 95'te kalıyor, ne 94 ne 96. Oyundan cıktıgım gibi 70 dereceye iniyor, işlemciyi elliyorum 95 dereceyken, soğuk. Elimi yakması gerekirken kasma vs sorunlarım yok, normal mi? Artık ne yapacağım bilmiyorum.

işlemcin 8 çekirdek gözüküyor? Eğer gerçekten işlemcin 8 çekirdek ise piyangoyu tutturmuşsun, tebrikler.

Değerler normal değil elbette. Soğutma bloğu ile işlemcinin temas ettiğinden ve termal macunun yeterli incelikte olduğundan emin ol. Duvar gibi sürerseniz ısı iletimi bu sefer yalıtıma dönüşür. Onun dışında radyatör pompasında bir sorun olup olmadığını kontrol edin. CPB kapatıp manuel voltaj ve frekans ayarı yapın. Fakat öncelikle soğutma işini garantiye almak lazım. Kaliteli bir termal macun ile güzel bir montaj yapmanızı öneririm.
@Denis25 Reddit'te gördüm. Ryzen 5 1600 8 çekirdek işlemcilerde varmış piyasada. Aşırı şans işi oldu artık .

Evet, bende geçenlerde youtube'da rasladım. Baya şans işiymiş, performansı nasıl acaba?
Anakart olarak ne kullanıyorsunuz?

Termal macunum cooler master çok sürmedim herşey yerinde kablo düzeni hava akışı da iyi bilgisayarın hava akışında sorun olsaydı ekran kartım çok sıcak olurdu bu işlemciyi anlayamadım
Evet, bende geçenlerde youtube'da rasladım. Baya şans işiymiş, performansı nasıl acaba?
Msi B450M pro m2

Bios driverlarınız güncelmi?

Başka bir program ile ölçmeyi deneyin. CoreTemp yanlış ölçebiliyor, burada konusu açılmıştı.
Msi alterburner ve ryzen master ile de ölçtüm ısı direk 95 dereceye sabitleniyor
Bios driverlarınız güncelmi?
Evet biosum güncel
İşlemciye nasıl elliyorsunuz? Bilgisayar çalışırken soğutucuyu söküp mü?
İşlemci yükteyken kapatıyorum kasayı söküp elliyorum soğuk ama 95 derece gözüküyor anlamış degilim ztn sıcaklıgı ani şekilde artıyor
Performansı efsane rdr2 high ayarlarda 40 fps alıyorum ekran kartım rx580 armor oc

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…