Ryzen 5 1600 sistem donma problemi

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Full stack
Birkaç ay önce bir bilgisayar almıştım İtopyadan. (MSI Armor RX580 8 GB --- MSI B450M PRO-VDH Plus --- AMD Ryzen 5 1600 --- Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB --- 2XCORSAIR 8 GB Vengeance LPX )

Aldığımdan sonraki haftadan itibaren bu sorun başladı. Birkaç günde bir oluyordu başta. Sonra birkaç hafta hiç olmadı ancak bugün yine başıma geldi. Şöyle ki ne yaptığım fark etmeksizin bazen daha oturum açma ekranında bazen Chrome'da dolaşırken birden donuyor ve ekrandan görüntü gidiyor ayrıca sanki PC kapanmış gibi klavye ve mouse'un ışıkları da sönüyor. Yani bildiğimiz PC kapanıyor ancak kasa çalışmaya devam ediyor. Sebebi ne olabilir? Garantiye yollamalı mıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sistemim var aynı sorunları yaşıyordum. Öncelikle bios güncelle ardından Radeon 19.11.1 sürümünü temiz kurulum yap bir de ekran kartını saat ve çekirdek hızlarını normal ayarlarda bırak hiç oynama. Çünkü benim ekran kartı için Auros Engine kullanıyordum çekirdek ve saat hızını her değiştirdiğimde aynı hatayı alıyor ve FPS değerlerim 4'te 1 kadar düşüyordu.

Hocam aynı sistemim var aynı sorunları yaşıyordum. Öncelikle bios güncelle ardından Radeon 19.11.1 sürümünü temiz kurulum yap bir de ekran kartını saat ve çekirdek hızlarını normal ayarlarda bırak hiç oynama. Çünkü benim ekran kartı için Auros Engine kullanıyordum çekirdek ve saat hızını her değiştirdiğimde aynı hatayı alıyor ve FPS değerlerim 4'te 1 kadar düşüyordu.

Overclock undervolt var ise kaldır. BIOS güncelle.

Undervolt yapmıştım ben sıcaklık değerleri düşsün diye. O zaman normal haline getireyim. Bios da güncellerim. Teşekkürler cevaplar için uygulayacağım :)

Hocam ben normal haline getirince de FPS düşüşünü engelleyememiştim. Bütün işlemleri yaptıktan sonra(hızlar eski hali ve bios güncellemesi vs vs) DDu ile temiz kurulum ekran kartını 19.11.1 yaptınız mı sorununuz ortadan kalkar diye düşünüyorum benim kalktı çünkü.

Hocam ben normal haline getirince de FPS düşüşünü engelleyememiştim. Bütün işlemleri yaptıktan sonra(hızlar eski hali ve bios güncellemesi vs vs) DDu ile temiz kurulum ekran kartını 19.11.1 yaptınız mı sorununuz ortadan kalkar diye düşünüyorum benim kalktı çünkü.
Usta bende fps düşüşü yok zaten. MSI afterburner ile gelen rivatuner'dan fps'i 65'e sabitledim (zaten monitör 60hz) 65'den aşağı hiç düşmedi bf5 ultradan forza horizon 4 ultra ayarlara kadar denedim hiç sıkıntı çıkmadı. Ayrıca fps'i monitörünüzün refresh rate'ine sabitlemek aşırı sıcaklık düşüşü sağlıyor ekran kartında. İnternette görmemiştim bunu kendim rastgele denerken buldum belki işinize yarar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı