Arkadaşlar lütfen şu soruna bir çözüm bulalım sıkıntı nerede bir türlü anlayamadık.
Öncelikle eski bir sistemim var upgrade yaptım parçalar şu şekilde. B450 M S2H / Ryzen5 1600 / 3000 MHz DDR4 RAM / 500 Watt 85+ PSU eski olarak 250 GB HDD ve 2008 model GT7200 GS ekran kartı var.
Sorunu anlatıyorum montajı düzgünce yaptım ve bu ekran geldi ve mouse devre disi kaldı klavye çalışıyor. Bu ekran gelmeden F2 tuşuna basıyorum BIOS'a girmiyor ve bu ekranda gelmiyor. F2'ye basmadan beklediğimde bu geliyor. Nerde problem olduğunu anlamak icin HDD'yi söktük herhangi bir depolama yok normalde hata vermesi lazım hata ekranı bile gelmiyor sadece simsiyah ekran. Ekran kartında problem olması gerekiyor ama eski sistemide görüntü veriyor, ekran kartını tanımlıyor problem yok. ( HDD'de 32 Bit W7 kurulu bunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü BIOS bile açılmıyor HDD olmadan bile hata gelmiyor format atamıyorum.)
Olaydaki çelişki şu sorun olduğunu söylese de ekrana yazı geliyor sonuçta ekran kartında problem yokmuş gibi ama depolama olmayınca hata bile vermiyor bu da ekran kartinda problemi gösteriyor.