Ryzen 5 1600 Sistem Toplama

Yusuf Basci

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar malum yaz geldi bende kendime bir sistem toplayacağım kendime şöyle bir sistem dizdim. Önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Akakart: Gigabyte GA-A320M-S2H Soket AM4 AMD A320 micro ATX GA-A320M-S2H Anakart - Nanokatalog

İşlemci(2. el):US $106.74 |Bilgisayar ve Ofis'ten Işlemciler'de AMD Ryzen 5 1600 R5 1600 3.2 GHz Altı Çekirdek Oniki Iplik 65 W CPU Işlemci YD1600BBM6IAE Soket AM4 Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

M2 ssd(250 gb):US $38.5 |Bilgisayar ve Ofis'ten Dahili Katı Hal Sürücüleri'de Yeni varış Asgard M.2 SSD PCIe 250 gb 500 gb 2 TB ssd sabit disk SSD m.2 NVMe pcie M.2 2280 SSD PC 2 için iç sabit disk TB Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

hdd:US $25.72 50% OFF|Bilgisayar ve Ofis'ten Dahili Sabit Sürücüler'de Seagate BarraCuda 500 GB 3.5 Inç Dahili HDD SATA 3.0 HDD 7200 RPM SATA 6 Gb/s 16 MB Önbellek sabit disk masaüstü bilgisayar için Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

kasa:Aerocool Shard Orta boy kasa Siyah ACCM-PV14012.11 Bilgisayar Kasası - Nanokatalog

ram(3000mhz cl17)US $75.5 |Bilgisayar ve Ofis'ten RAMs'de Gloway Tipi B serisi DDR4 8 gb * 2 16 gb 3000 mhz RGB RAM için oyun masaüstü dimm ile yüksek performans memoria ram Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

Power Supply:US $38.99 36% OFF|Bilgisayar ve Ofis'ten PC Güç Kaynakları'de Siyah ab/AU 800 W 800 Watt güç kaynağı 120mm Fan 24 Pin PCI SATA ATX 12 V molex bağlamak bilgisayar güç kaynağı 80 + altın Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

Ekran kartı:Amazon.com: Sapphire Radeon Nitro+ RX 590 8GB GDDR5 Dual HDMI/ DVI-D/ Dual DP OC w/ Backplate Special Edition (UEFI) PCI-E Graphic Cards 11289-01-20G: Gateway

Son düzenleme:
Hiç gümrük vergisini duydunuz mu Duymamış gibisiniz çünkü. Bütçe belirtin.

A320 anakart almanı önermem. Hem işlemcinin oc yeteniğini kullanabilmen, hem de gelecekte yeni nir işlemciye geçince sorun çıkarmaması açısından b350 ve b450 daha iyi olur. Alabileceksen x470 veya yeni çıkacak olan x570 almanı öneririm fakat bütçen yetiyorsa. Duyduğum jadarıyla a320 bazı 3. Nesil amd işlemcileri besleyemiyecekmiş.

Hiç gümrük vergisini duydunuz mu Duymamış gibisiniz çünkü. Bütçe belirtin.
Biliyorum zaten gümrük vergisinden korktuğum tek ürün ekran kartıydı ancak amazonda vergi ürünün fiyatına dahil alınıyor zaten ve aliexpresten aldğım ürünler toplamda 1800 tl civarı %25 vergi ödesem 450tl hadi hepsi vergiye tabi tutulmasa 400 tl bu ürünleri türkiyeden almaya kalkışsam en az 1000-1500 arası pahalıya mal olur heralde. Yani böylesi bana daha mantılı geldi
Bütçem 4000tl yi geçmemesi şartıyla mümkün olan en ucuz
Evet dediğiniz gibi ancak ben bütçeyi ne kadar düşük tutabilirim derdindeyim biraz da Hem ileride bu sistemi upgrade etmeyeceğim çünkü birkaç yıl sonra bu sistemi kimse kullanmayacak evde boş boş duracak sonrasında ileride gerekirse kendime sağlam bir sistem toplarım bunuda ucuza bi tanıdığa falan veririm
edit: Zaten bu sistemi sadece yazları kullanacağım onun dışında ablamlar kullanır onlarda oyun için değil youtube falan için kullanır

Son düzenleme:
Tabi hocam nasıl ihtiyacınız var ise öyle almanız daha makul. Ben sadece genelde oyun için toplandığından böyle bir öneride bulundum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…