Ryzen 5 1600 ve 1070Ti Sistem Toplama

1070Ti yerine normal 1070 al, RAM'ları 16 (8x2) 3000MHz alırsan daha iyi durur, böyle sisteme 8GB RAM koymak saçmalık olur.

Değiştirme şansım yok maalesef. Sistem bu şekilde ancak sizin ve arkadaşların da söylediği gibi ek RAM almayı düşünüyorum. Yalnız eski RAM'i satma işi sıkıntı yine mecburen aynısından alırım.

Ürün şuydu ben aldım fiyatı 400 TL arttı.
SENTOR-1070 ARMOR / AMD RYZEN 5 1600 / MSI 1070 Ti ARMOR 8G / 8GB DDR4 / 1TB Disk / Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Son düzenleyen: Moderatör:
Single RAM performans kaybını APU sistemlerde yaşatır. Ötekilerde bir şey yapmaz. 8 GB RAM yeterlidir, yetmez diye bir şey yok.
Tabii ki performans kaybı yaşatır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aradığım birkaç soruya şu sorularda cevap buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gördüğüm kadarıyla mhz çok bir fark yaratmıyor. 2-3 fps. 8 vs 16gb ram ise kimi oyunda 2-3 kimi oyunda 10-12 fps lik fark yaratıyor. Oyunun yerine göre değişiyor. Şimdilik 8gb ramle idare edeceğim daha sonra 2. 2400 mhzlik 8gb ram almayı düşünüyorum.

Benim sisteme yakışan çok pahalı olmayan 2k-4k monitör önerisi olan varmı? Sistemin hakkını verebileyim ancak yeni bir sistem parasıda vermiyim.(Şuan elimde 1080p 22 inç bir monitör var yaklaşık 8-9 yıllık ancak zamanının en iyilerindendi)

Mevzu MHz değil, çift ve tek kanal RAM performansının arasındaki fark.

Ayrıca RAM'lerde CL değerlerine bakılmalı. Ryzen sistemler için yüksek MHz düşük CL her zaman daha iyi olur. Örneğin 3200MHz CL 14 gibi.

Merhaba itopyada bu yazmış olduğunuz sistemi görüp adamlara sormuştum ram ekleme yapabilirsiniz demişti belirterek. Birde performansı nasıl? İtopyada bu bilgisayar 5200 TL kendi hazır sistemlerinde birde donanım arşivinin yapmış olduğu var 8 gb 1600 ve 1070 ile 6300 tl diyor bu fiyat farkı neden böyle bu bilgisayar neden ucuz ben güvenemediğim için satın almadım kullandıysan inceleyip söyler misin?

Kullanıyorum kasa fanı koymamışlar. Ordan kırptılar herhalde. Onun dışında şuan bi sıkıntı tespit edemedim.

Kullanıyorum kasa fanı koymamışlar. Ordan kırptılar herhalde. Onun dışında şuan bi sıkıntı tespit edemedim.
Fiyat düşürmek için çok şey yapmışlar gibi geldi birde sanki işlemcileri ellerinden çıkarmak istiyorlar gibime geldi. Bende 15 20 gün içinde r5 2600 1070 16gb ramli bir sistem toplamayı planlıyorum ekran kartına indirim gelmediği halde bile 6300 tl oluyor hayırlısı olsun sanada hayırlı olsun diyorum sıkıntısız kullanman dileğiyle iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…