Ryzen 5 1600 ve A320M uyumlu mu?

• Konuyu başlatan Silinen üye 106715
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.849
S

Silinen üye 106715

Ziyaretçi
Öncelikle işlemciye OC yapmayacağım. Sadece RAM'e yapacağım. Görüntü portlarıymış, M.2 desteğiymiş, SATA bağlantı sayısıymış bunlar beni ilgilendirmiyor. Sadece takarsam anakart sıcaklığı yükselir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2600 ile A320M-A PRO kullanıyorum anakartı X570-F ile değiştireceğim ileriye kesinlikle dönük değil, upgrade yapacaksanız önce anakartı değiştirmeniz gerekir, bütçenizi biraz arttırıp ileriye dönük bir anakart almanızı tavsiye ederim😁

A320M alacağına B450 alsan çok daha mantıklı neredeyse aynı fiyatlar.

Öncelikle işlemciye OC yapmayacağım. Sadece RAM'e yapacağım. Görüntü portlarıymış, M.2 desteğiymiş, SATA bağlantı sayısıymış bunlar beni ilgilendirmiyor. Sadece takarsam anakart sıcaklığı yükselir mi?
Ryzen 5 1600 AF için uyumlu fakat BIOS güncellemesi yapmalısınız. Anakartın sitesine girip hangi işlemcileri hangi BIOS sürümünde desteklediğini daha geniş bir şekilde bulabilirsiniz. BIOS güncellemesi için ya servise göndereceksiniz ya da 1. nesil revizyon modeli olmayan işlemci takıp güncelleyeceksiniz.

A320M alacağına B450 alsan çok daha mantıklı neredeyse aynı fiyatlar.

100 TL veriyorsunda zaten 2 RAM'li B450 ile A320 arasinda pek fark yok zaten ayni VRM'yi kullaniyorlar yani o karta teknik olarak Zen 2 islemciler takilabiliyor fakat pratikte R5 3600 ile bile sikinti cikarir onun yerine 2. el bir x370/470 veya B450 Tomahawk(max) alin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı