Ryzen 5 1600 ve Gigabyte B450M sistem toplama

KADİRTAŞER33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemi yeniliyorum işlemci anakart RAM aldım. Takıp çalıştırdıktan sonra ne yapmam gerekiyor öneriniz nedir?

İşlemci: Ryzen 5 1600.
Anakart: Gigabyte B450M.
RAM: DDR 4 3000 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS'tan hızlı yükleme açabilirsiniz sistemde ssd varsa 8 saniyede filan açılıyor bununla birlikte. XMP açmanız yeterli olacaktır bir de, BİOS sürümü güncel gelmesi gerekiyor zaten ama değilse onu da güncelleyin.

Bir ekran kartı almanız gerekiyor. Kullandığınız işlemci APU bir işlemci değil. Güç kaynağınız nedir ayrıca.
sistemimi yeniliyorum mevcut ekran kartım hdd sdd var yani ?
xmp nedir acaba
Ramleriniz muhtemelen 2133mhz'da çalışacak biostan 3000mhz yapabilirsiniz. Onun dışında yapılacak bir şey yok.
internette vardır galiba nasıl yapıldıgı zor deildir herhalde

Biostan ram frekanslarınızı 3000 olarak kabul etmeyebilir ancak manuel olarak 2933 seçerek yapmış olursunuz. Bu sorunun sebebi bildiğime göre işlemci yapısıyla ilgili aynı işlemci bende de var ondan biliyorum. Ayrıca uygun bios güncellemenizi ve ekran kartı güncellemenizi kısaca driverlarınızı kurmanız gerekiyor

reis 3000 mhz calışmazmı yani ? ryzen 5 1600 versiyon 2 gelecek yarın en son sürüme kadar güncelliyim demi anakartı

Ben ilk başta anakartın biosunu son güncellemeye çekip ram frekanslarını 2933 mhz yaptım(manuel olarak) ve sorunsuz kullanıyorum şu an.3000 çalışmaz ama 2933 çalışır yani dolaylı yoldan 3000 çalışır , belirttiğim gibi sadece küçük bi fark gibi düşün bunu aslında 3000 çalışıyor

Windows 10 temiz kurulum yapın.
Diğer bilgiler için video mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…