Ben de bugün Ryzen 5 1400 ve MSI Gaming X GTX 1050 Ti sistem sipariş ettim. Bence bekleme, bekle bekle nereye kadar hiç bir zaman sonu gelmiyor.
1050 Ti arasında seçim yapmak istersen, Asus ROG Strix ve MSI Gaming X modellerine bak. Soğutma özellikleri aynı. Asus'ta sistem boştayken fanlar duruyormuş, MSI'da sistem boştayken fanlar 30 dB seste çalışıyormuş. Bakın bu bilgi yanlış olabilir, böyle okuduğum az önce yabancı bir kaynaktan. Onun dışında; MSI'da arka panel yok, logo aydınlatması daha fazla ama RGB değil, kırmızı teman varsa uyar. Asus'ta arka panel var, logo aydınlatması çok küçük, RGB var, siyah teman varsa uyar.
Eğer 650 TL civarlarına çıkabilirsen de Asus Rog Strix B350-F anakart var. Asus'un AMD tarafındaki en üst düzey anakartlarla (1500 TL'lik) aynı ses yongasını ve aynı internet bağlantı yongasını kullanıyor, siteden bizzat karşılaştırdım. Ben bunu biraz da görüntüsü için aldım. Diğer anakartlar kırmızılı mavili biraz kötü duruyordu. Bunda RGB aydınlatma ve full siyah tonlarında premium bir görüntü var. İleride ekran kartını ben de değiştirmek istiyorum, biraz da geleceğe yatırım denebilir.
Parçalar gelir gelmez sistem resimlerini atarım.