Ryzen 5 1600 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

Kerem Kargı

Hectopat
Yer
Biga
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lise hayatımın başından beri beklediğim gün geldi çattı. Üniversite sınavına 2. kez girdim sınav açıklandı ve artık sistemi toplama vaktim geldi. Bu akşam bu sistemi satın almayı planlıyorum. Sistem özellikleri şöyle
  • -AMD Ryzen 5 1600 işlemci
  • -MSI B350 Gaming Pro Carbon anakart
  • -Corsair 270R pencereli kasa
  • -Corsair CX600 80+ güç kaynağı
  • -Corsair ForceLe 120 GB SSD
  • -Toshiba P300 7200rpm 1 TB HDD
  • -Asus Rog Strix 1050 Ti ekran kartı
  • -Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 bellek
Sistemin uyumu nasıl olmuş? Tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Acaba SSD'yi birkaç ay sonra alsam, onun yerine GTX 1060 3GB alsam? Her türlü tavsiyeye açığım ancak işlemcimin Ryzen olmasında kararlıyım. 1050 Ti alırsam da 1 sene içinde yükselteceğimi düşünüyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt tavsiyeme geçeyim. Öncelikle anakartı değiştirmenizi tavsiye ederim. MSI Bazooka modeli var. Onu tavsiye ederim.

İkinci olarak ekran kartı bu sistemle doğru orantılı değil bence. AMD'nin Radeon RX serisi var RX 580 8 GB modelini alabilirsiniz. Yalnız ekran kartı için fiyatların düşmesini bekleyin derim.

Üçüncü olarak PSU'yu 500W alabilirsiniz. Çünkü 600W bence bu sisteme fazla. Aynı markanın 500W modelini alabilirsiniz. SSD'yi ilk başta alın kesinlikle. Çünkü SSD sistemin can damarlarından birisi bence. Sonradan almayı düşünmeyin derim. Bu arada RAM kaç MHz?

Şimdilik önerebileceklerim bu kadar. Kolay gelsin şimdiden.

Bende Ryzen 1600 ve 1050 TI ile bir bilgisayar toplayacağım. Eğer 1 sene sonra ekran kartını yükseltecekseniz bence alın çünkü bu ekran kartlarını beklemeye değmez en azından 1.5-2 ay bekleyeceğiz 2 ay az bir zaman değil. Ayrıca 1050 Ti 1080p 60 FPS kartı işinizi oldukça görecek ve 1 sene sonra da yükselteceğinize göre hiçbir sıkıntı kalmaz diye umuyorum.

Arkadaşımızın dediği gibi de anakartı yükseltebilirsiniz isteğinize göre B350-Plus Prime ya da B350 Tomahawk tercih edin. Ve son olarak da bütçenizi yazarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.

Bence iki defa masraf yapmasına gerek yok. Bekleyip iyisini alsın derim. Çünkü şu anda zaten 1050Ti fiyatlarına da zam gelmiş durumda. Aşağıda verdiğim linkteki 1050Ti 967 TL. 1000 TL o ekran kartına vereceğine, o 1000 TL'yi kenara koyar, ekran kartı fiyatları düştüğünde daha kaliteli bir kart alabilir.
Yani kısaca tavsiyem, şimdi o sistemi parça parça, tek seferde değilde aylara yayarak ya da birkaç parçayı bir arada alarak toparlaması. En sona gelindiğinde zaten ekran kartı fiyatları düşer. O zamanda sistem toparlanmış ve kullanıma hazır olur :)

Ben de bugün Ryzen 5 1400 ve MSI Gaming X GTX 1050 Ti sistem sipariş ettim. Bence bekleme, bekle bekle nereye kadar hiç bir zaman sonu gelmiyor.

1050 Ti arasında seçim yapmak istersen, Asus ROG Strix ve MSI Gaming X modellerine bak. Soğutma özellikleri aynı. Asus'ta sistem boştayken fanlar duruyormuş, MSI'da sistem boştayken fanlar 30 dB seste çalışıyormuş. Bakın bu bilgi yanlış olabilir, böyle okuduğum az önce yabancı bir kaynaktan. Onun dışında; MSI'da arka panel yok, logo aydınlatması daha fazla ama RGB değil, kırmızı teman varsa uyar. Asus'ta arka panel var, logo aydınlatması çok küçük, RGB var, siyah teman varsa uyar.

Eğer 650 TL civarlarına çıkabilirsen de Asus Rog Strix B350-F anakart var. Asus'un AMD tarafındaki en üst düzey anakartlarla (1500 TL'lik) aynı ses yongasını ve aynı internet bağlantı yongasını kullanıyor, siteden bizzat karşılaştırdım. Ben bunu biraz da görüntüsü için aldım. Diğer anakartlar kırmızılı mavili biraz kötü duruyordu. Bunda RGB aydınlatma ve full siyah tonlarında premium bir görüntü var. İleride ekran kartını ben de değiştirmek istiyorum, biraz da geleceğe yatırım denebilir.

Parçalar gelir gelmez sistem resimlerini atarım.

Hocam aklıma bir şey takıldı. Siz Msı Gaming X modeline baktığınızı söylediniz. Ama saydığınız bütün özellikler onda da var yanlış bilmiyor isem. Her neyse ben kendi fikrimi söyledim. Çünkü iki kere masraf yapmak pek cazip gelmiyor bana. Ama ileride "param olur yükseltirim" diyor iseniz, orasını bilemem.

Size de hayırlı olsun hocam. Sipariş etmişsiniz. Fotoğrafların konusuna beni de etiketlerseniz çok sevinirim :) İyi günler.

Tabii ki etiketlerim (y)

MSI Gaming X 1050 Ti modelinde ekstra bir backplate yok. GTX 1060'tan sonra arkaya ekstra panel koymaya başlamışlar. 2-3 derece sıcaklık fark ettireceği söyleniyor. Logo aydınlatması da efekt verebildiğiniz beyaz ışıklı yapıya sahip, kartın alt kısmındaki kanallar kırmızı LED'li. Yani RGB yok dediğim gibi. Sistem boşta fan çalışması hakkında yine dediğim gibi bir şey diyemeyeceğim, onu deneyip görücez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı