Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 sistem düşük FPS problemi

sully76

Hectopat
Sistemimi geçen sene toplamıştım, içerisinde;
  • Anakart: MSI B350M GAMING PRO
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Ekran Kartı: MSI 1060 Gaming X 6 GB
  • RAM: G.Skill DDR4 300MHz 8 GB'lık RAM'i bulunuyor.

Sistem genel olarak çok ağır çalışıyor, GTA V'de 1920x1080 çözünürlük Very High ayarlarda ortalama 29-30 FPS alıyor ve CS:GO'da 300 FPS alıyor. PUBG'de ara ara kasmalar oluyor sıkıntının ne olduğunu bir türlü çözemedim. Bu konuda sizin de fikirlerinizi almak isterim.
Saygılarımla iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle RAM'inizi 16 GB yapın yetmiyor olabilir. Ayrıca Ryzen 1600'ün tek çekirdek performansı rakiplerine göre oldukça düşük o yüzden gerektiğinden daha az FPS alıyor olabilirsiniz.

pubg için 12 GB RAM lazım olmadığı taktirde arada dropların olması normal. CS GO da aldığın değer normal GTA 5 dede MSAA yı 8x yapmışsındır. MSAA yı 2x yap. Sisteminde bir problem olduğunu sanmıyorum.

İlk öncelikle RAM'inizi 16 GB yapın yetmiyor olabilir. Ayrıca Ryzen 1600'ün tek çekirdek performansı rakiplerine göre oldukça düşük o yüzden gerektiğinden daha az FPS alıyor olabilirsiniz.
Ekran kartı zaten 6GB. Bence 8Gb ile gayet yeterli diye düşünüyüorum.

@sully76 Maalesef PUBG, BF5 gibi oyunlarda 8 GB RAM yetersiz kalıyor. Ayrıca 16 GB RAM yaparsanız Dual-Channel yapmış olursunuz, FPS artışı demek bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı 6 gb olsa ne olacak ramle ekran kartının gbları farklı şeylerdir .Pubg de ani düşüşler %0.1 fps değerinin düşük olmasından olabilir ayarları düşür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…