Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 sistem GPU kullanımı düşme problemi

GrimJedi

Hectopat
  • Galax GTX 1060 6 GB
  • Ryzen 1600
  • 2X8 16 GB 2400MHz Kingston DDR4 RAM
  • ASRock AB350M Anakart.
  • AOC C27G1 144Hz 27Inc 1MS Monitör

Genelde bütün oyunlarda bu sorun oluyor GPU kullanımı cok az oluyor LOL gibi düşük sistem gerektiren bir oyunda ve veya GTA 5 gibi yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda bile GPU kullanımım neredeyse %10'u geçmiyor. Bunun sebebi ne olabilir ve ayrıca şöyle bir sorun var. FPS 100-120'lerde dolaşırken birden 70-80'e dahi düşse yırtılma takılma tarzı şeyler oluyor G-Sync acık bu problemleri nasıl çözebilirim? Öneriniz var mı? Ekran kartı driverı vs. güncel.
GPU kullanımı birden bire düşüyor ve FPS düşmesi oluyor oyunlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS’unuz, Chipset ve ekran kartı driverları güncel mi?

evet herşey güncel.Oyunlarda max settingde veya min settingde gpu ve cpu kullanımı cok dusuk oluyor hiç 2sini 99da yada 90da vs görmedim. 50-60civarında seyrediyor gpu - cpu ise 20-30

Ryzen 1600 coklu cekirdekte guclu olsa da tek cekirdek fakiri bir islemci. 1060 a dahi bazi oyunlarda darbogaz yapabilir dedigim gibi tek cekirdek performansi dusuk bir islemci sebebi bu.

evet herşey güncel.Oyunlarda max settingde veya min settingde gpu ve cpu kullanımı cok dusuk oluyor hiç 2sini 99da yada 90da vs görmedim. 50-60civarında seyrediyor gpu - cpu ise 20-30
İşlemcimiz aynı ben de aynı sorunu yaşadım zaten. Büyük ihtimalle daha kaliteli bir işlemci daha iyi kullanım sağlar GPU'ya ama tam emin değilim.

B
Bence sisteminde başka bir sıkıntı var. BF1 veya BF5 gibi daha ağır grafikli oyunlarda denedin mi?. İzlediğim videolarda darboğaz görünmüyor. OC işlerinden anlıyorsan 3.6 GHZ yapabilirsin işlemcini ve tek çekirdek performansıda artmış olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciniz revizyonlu model mi?
hayir degil
Ryzen 1600 coklu cekirdekte guclu olsa da tek cekirdek fakiri bir islemci. 1060 a dahi bazi oyunlarda darbogaz yapabilir dedigim gibi tek cekirdek performansi dusuk bir islemci sebebi bu.
butun baktigim testlerde maximum fpsyi alirken ben neden ayni sistemde cok daha dusugun aliyorum aklimdaki soru bu
GTA 5 oyununda gpu kullanimi 4`u gecmiyor buda ayri bi sorun anlam veremiyorum

Son düzenleme:
İşlemci yeni revizyon olmasa da o ekran kartına darboğaz yapmaz herhangi bir ayarı kurcaladınız mı?

İşlemci yeni revizyon olmasa da o ekran kartına darboğaz yapmaz herhangi bir ayarı kurcaladınız mı?
hayır hiçbirşeyi ellemedim bro
gpu kullanımı birden bire düşüyor fps droba neden oluyor varmı çözümü olan
gpu kullanımı birden bire düşüyor fps droba neden oluyor varmı çözümü olan
yardım edebılecek varmı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…