Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 sistem toplama

Daha fazla  
Aşağıda görmüş olduğunuz özellikli PC nasıl? Alınır mı? 7000 TL'den 5500'e düşmüş. Daha ileride 16 GB yapmayı düşünüyorum. Sizce Fortnite, Witcher 3, NBA 2K19, Forza Horizon (son çıkanı, adını hatırlayamadım) ortalama kaç FPS alırım? Teşekkürler.
  • AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
  • MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
  • MSI GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • CORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit Ram
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
  • Cooler Master MasterBox Lite 5 600W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbet daha iyisi her zaman vardır ama bu haliyle de işinizi görür bence. 1 sene ya da biraz daha önce benzer bir sistemin Ryzen 5 1400 olanını toplamıştım. Sadece anakartım b350m-k ve güç kaynağım corsair 450 watt, farkı bu. Onun dışında hemen hemen aynı sistem. Hatta bütçe kısıtından bende de SSD yok.
Ben toplarken darboğaz yaşar mıyım diye düşündüm ama sonra bir sorun gözlemlemedim. Sıkıntısız kullanıyorum. GTA, BF1 vb. oyunlarda test etmedim ama Hitman TM, Arma 3, ETS2, FSX vb. oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Fernbus'ta biraz sıkıntılı ancak o oyun zaten optimizasyon olarak kötü ve sayfasında SSD tavsiye ediyor. Yine de oynatmıyor değil.

Uzun lafın kısası, beklentilerine de bağlı tabii ama genel anlamda bence işini görür.

Düzenleme: 1 sene dedim ama PC'yi toplama tarihim Aralık 2017-Ocak 2018 gibiydi. 1 sene bile olmamıştır yani.

Elbet daha iyisi her zaman vardır ama bu haliyle de işinizi görür bence. 1 sene ya da biraz daha önce benzer bir sistemin Ryzen 5 1400 olanını toplamıştım. Sadece anakartım b350m-k ve güç kaynağım corsair 450 watt, farkı bu. Onun dışında hemen hemen aynı sistem. Hatta bütçe kısıtından bende de SSD yok.
Ben toplarken darboğaz yaşar mıyım diye düşündüm ama sonra bir sorun gözlemlemedim. Sıkıntısız kullanıyorum. GTA, BF1 vb. oyunlarda test etmedim ama Hitman TM, Arma 3, ETS2, FSX vb. oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Fernbus'ta biraz sıkıntılı ancak o oyun zaten optimizasyon olarak kötü ve sayfasında SSD tavsiye ediyor. Yine de oynatmıyor değil.

Uzun lafın kısası, beklentilerine de bağlı tabii ama genel anlamda bence işini görür.

Düzenleme: 1 sene dedim ama PC'yi toplama tarihim Aralık 2017-Ocak 2018 gibiydi. 1 sene bile olmamıştır yani.
Peki alsam uzun ömürlü olur mu? Yani uzun vadede oyunları rahatça kaldırır mı beni üzmeyecek şekilde? Vaziyet nasıl sizde? Teşekkürler.

Peki alsam uzun ömürlü olur mu? Yani uzun vadede oyunları rahatça kaldırır mı beni üzmeyecek şekilde? Vaziyet nasıl sizde? Teşekkürler.
Dediğim gibi benimki yeni yeni 1 senelik oluyor. Uzun vadeden kastınızın ne olduğuna bağlı. Bir de beklentilerinize. Saydığım oyunların tamamında ultra ya da ultraya yakın ayarlarda akıcı oynuyorum. Fps testi yapmadım açıkçası. Yaparsam paylaşırım. Hep ultrada oynayacağım derseniz uzun vadede değil orta vadede bile düşmeye başlayacaktır performans. 1060 6gb kartı ben aldığımda ortalamanın biraz üstünde bir karttı. Şimdi 20xx seriler bile çıktı sanırım. Ama yok ben görüntü ayarlarını ihtiyaca göre düşürürüm takıntım yok derseniz uzun süre götürür.

Donanımsal bir zorluk da çıkarmadı bana bu sistem (uyumsuzluk vs.) ama tabii epey araştırdım alırken ve elektronikte şans da önemlidir. Yine de bu sistemle normal şartlarda arıza vs. yaşamamanız lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı