Ryzen 5 1600 ve GTX 1070 Ti sistem restart atma ve donma sorunu

Ferhat Saraç

Hectopat
Daha fazla  
İki haftadır bilgisayarla uğraşıyorum ve ağlamak üzereyim sinirden. Bilgisayarı topladığım yere götürdük test ettik her şeyini tamamen ama oyunlarda birden donup restart atıyor. Kulaklıktan da garip bir ses geliyor restart atana kadar. Her türlü benchmark testi yapıldı. Son düşüncem ya prizde sorun var ya monitörde. Ne yapmam lazım? Lütfen yardım edin. Hiçbir parçada sorun yok kasada.
Kasam bu:
Monitörüm de bu:

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba bende benzer bir sorun yaşıyorum, kuvvetli muhtemel işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklı bir sorun. ryzen 2600x kullanıyorum ve oyunlarda ultra ayarda oynarken kısa sürede 80-85 dereceye geliyor ve sistem kitleniyor. reset atmadan çözemiyorum. işin ilginç tarafı kilitlenmeden önce hiçbir şekilde fps kaybı takılma donma yaşamıyorum. kasada egsoz fan yok ve işlemcinin stok soğutucusunu kullanıyorum. macunu yenileyip güzel bir hava akımı yaratacağım. akabinde sonuçları paylaşırım.

eğer sorunu çözdüyseniz lütfen bilgilendirin

Macunu ne zamandır değiştirmiyorsunuz ? Fabrika çıkışlı soğutucuları ve sürülü olan macunları gayet yeterli ve kaliteli. Ryzen 5 2600x kullanıyorum max gördüğüm 68 derece.
Macun sürülmemiş olabilir unutulmuştur

sistemi alalı 1 hafta olmadı ancak 2 kara anakart değişti serviste. macun hasar görmüş olabilir ama anakart değişmeden öncede vardı bu ısınma sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…