Ryzen 5 1600 ve GTX 1080 sistem düşük FPS sorunu

umutdr

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen gün GTX1080'li bir sistem topladım. GTA 5'te testlerini yaptım, 45-65 FPS'ten yukarıya çıkamadım. Bu değerler normal midir? İlk Testi 1080p çözünürlükte yaptım. Ekran kartı kullanımı %40 %70 %30 sürekli değişiyordu. 40 FPS'ten aşağı düştüğü bile oldu nadiren.

YouTube'da testleri izlediğimde aynı işlemci ile test eden kişilerin 100-130 FPS gibi değerlere ulaştığını gördüm. Acaba kartta mı problem var? Testleri AOC 21.5 inclik monitörde yaptım. GeForce ayarlarından çözünürlüğü 2K'ya aldım ekran kartı kullanımı %95-99 arasındaydı. Buna rağmen yine de FPS'te artış olmadı ve Windows 10 64 bit orijinal sürüm kullanmaktayım. Kullandığım HDD ise 7 senelik eski PC'den kalma. İşlemci kullanımı %40 üstündeydi sürekli. BIOS ve Windows güncellemeleri yapılı
  • Ekran kartı: Palit GTX1080 Jetstream
  • İşlemci: Ryzen 5 1600
  • RAM: Gskill Ripjaw 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: MSI B350 Tomahawk 3200 MHz

Kusura bakmayın, ceza aldığım için cevap yazamadım 16 GB RAM ile deneme şansım yok malesef, olsa bile 8GB RAM'in 40-50 FPS fark yaratmaması gerekir diye düşünüyorum.

@Jira Ayarları MSAA dahil herşeyi en yükset'te test yaptım işin ilginç kısmı en düşük ayarlarda bile aynı FPS alıyorum. HDD Tune ile test yaptım bad sector'de hiçbirşey çıkmadı health kısmında ise bir tane kırmızı bölge mevcut aşağıya Benchmark ve HDD tune resimlerini ekliyorum.
HDD Tune
sadasd.png

GTA 5 testleri
4dea6b219a49788c8bcf16af2b9f1cd4.png

d5f79e459dc0e9763d786a40a92618d3.png

7d619f620e41c3e6a04f02a1cfd6ec8d.png

c3c27c98820f39df28746712178e4e65.png

Ghost Recon Wildland Oyunun'da da 25-30 FPS alıyorum.
Bugün sistemi formatladım, birazdan tekrar testleri yapacağım bakalım bir değişiklik olacak mı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    265,8 KB · Görüntüleme: 278
Kusura bakmayın, ceza aldığım için cevap yazamadım 16 GB RAM ile deneme şansım yok malesef, olsa bile 8GB RAM'in 40-50 FPS fark yaratmaması gerekir diye düşünüyorum.

Aslında fark ediyor. Forumda GTX 1060-1070-1080 FPS sorunları konularına bakarsanız, genelde tüm sistemlerde 8 GB RAM bulunduğu için FPS düşüklüğü yaşanmaktadır ve 8 GB RAM takviyesi ile sorunları geçmiştir.
Bir şekilde 16 GB RAM ile deneyiniz.

@aybrktrhn Malesef 16 GB RAM ile test etme imkanım yok zaten bu sistemi bile eski Laptop ve Masaüstü PC parçaları satarak aldım. Aşağıdaki videolarda GTX 1080 8 GB RAM ve 16 GB RAM ile testleri yapılıyor arada neredeyse fark yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İsteyen istedigini desin forumdada hep dikkatimi cekiyor , bende bir Ryzen 5 1600 kullanıcısıyım. Bence bu seride olan genel bir sorun.
Sizde mi GTX 1080 kullanıyorsunuz? kullanıyorsanız böyle bir problem yaşadınız mı?

Ayarları ve çözünürlüğü artırın. HDD eski ise HD Tune Pro ile health, bad sector testi yapıp buraya ekran görüntüsü paylaşın.
Üstadım bir sorum olacak konuyla ilgili olmasa bile.

HDD sorunlu olursa takılma sorunu yaşanır diye biliyorum. Ancak konudaki sorun düşük FPS. Açıklar mısınız? Okuyan arkadaşlar da öğrenmiş olur.

@aybrktrhn Malesef 16 GB RAM ile test etme imkanım yok zaten bu sistemi bile eski Laptop ve Masaüstü PC parçaları satarak aldım. Aşağıdaki videolarda GTX 1080 8 GB RAM ve 16 GB RAM ile testleri yapılıyor arada neredeyse fark yok.

Sizde mi GTX 1080 kullanıyorsunuz? kullanıyorsanız böyle bir problem yaşadınız mı?

Asus Rog Strix gtx 1070 Oc ' ile kullanıyorum. Bende düşük FPS ve droplar yiyorum.

Sorunuzun cevabına gelirsek ben hiç GTX 10XX serisi bir kart kullanmadım. Ancak GTX 1060 bile 8 GB RAM ile drop, kendini tam kullanamama gibi sorunlar yaşarken, GTX 1070 ve GTX 1080 gibi kartlarda bu durum kaçınılmaz olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı