Ryzen 5 1600 ve RAM'e Overclock Yapma

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
Geçen sefer 3.6 GHz'de çalıştırmıştık Ryzen'i voltajını hatırlamıyorum. RAM'ler de 2933 MHz'de çalışıyordu, onun da voltajını hatırlamıyorum.
Şimdi GTX1060 aldım ileride upgrade etmeye karar verdim, PSU konusunda yeter mi yetmez mi konusunda çelişki içindeydik. Şimdi GTX 1060 aldığım için öyle bir sıkıntımızda olmayacak dolayısıyla. ( BIOS ayarlarım sıfırlandı)
Tekrar birlikte OC işlemi yapabilir miyiz? @Kv0the

@Frosa @BilgisayarKurdu @Nazım Paşa @Recep Baltaş hocam yardımcı olma şansınız var mı sanırım arkadaş görmedi ?
Ryzen 1600 ve RAM'imi O.C etmek istiyorum, Ryzen 3.6GHz yapmıştık geçen voltajını hatırlamıyorum o yüzden ellemek istemiyorum birde birkaç ayarı kapayıp açmıştık (SMT gibi şeylerdi sanırım)
RAM'leride Profile 1 i seçtim voltaj otomatikte 1.35 ile çalışıyor şuan onu otomatikten almalı mıyım ? Ve timing ayarlarıda otomatikte.
RAM'im budur: https://www.amazon.com/gp/product/B0123ZBPDA/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Selamlar,

Ryzen işlemcilerdeki bellek kontrolcüsü malesef oldukça seçici ve Intel kadar yüksek hızlarda ram çalıştıramıyor. Anakartınızın QVL diye bir listesi vardır bu liste üretici tarafından bizzat test edilip çalıştığı garanti olan bellek modüllerini içerir. Ram satın alımınızı buna göre yapmanız büyük önem taşıyor. Özellikle Ryzen söz konusu olduğunda.

Daha geçen arkadaşıma topladığım ryzen sisteme aldığımız 2x16gb'lık 3200mhz corsair kit'in max. 2800mhz'de çalışmasıyla bunu aci şekilde tecrübe etmiş olduk. Üstelik AGESA 1.0.6 revziyonunu içeren son bios güncellemesini yaptığımız halde.

Gskill'in Ryzen için özel ürettiği FlareX serisiyle bile ancak 2x8 16GB'da 3200mhz görebiliyorsunuz. Onun üstü çok nadiren görülebiliyor.

Yapabileceğiniz şey, ryzen'ın max. ram frekansı duvarına çarptıktan sonra ram zamanlamalarını düşürmek. Ancak böyle performans elde edebilirsiniz. Tavsiyem ram'lere max. 1.45v verin max. çıkabileceği frekansı görün ve ondan sonra zamanlamalara yönelin.

Merhaba, RAM'im 3000MHz BIOS'dan Profile1 i seçtiğim zaman otomatikman 2933MHz de 1.35V da çalışıyor onda bir sıkıntı görmüyorum ben timinglerde otomatikte.
Ancak mesela PUBG oynarken arada FPS drop yiyorum şunlara bağlıyorum ben, PUBG harddiskimde oradan açıyorum SSD'm de o kadar yer olmadığı için ve harddiskim gerçekten çok yavaş. 2. olarakta 8GB RAM kullanıyorum RAM kullanımına baktığımda 6.5, 7 hatta bir kere 7.5GB gördüm. Sanırım acilen bir 8GB daha almam gerek..

Diğer sorumda Ryzen işlemcimin her şeyi otomatikte şuan, GHz voltajı vs. hwamonitor'den izlediğimde voltaj durmadan oynuyor yani voltajı bir değere sabitlemek mi daha mantıklı olur yoksa kendi kendine mi ayarlamalı ? GHz olarakta oyunda 3.4 olarak çalışıyor otomatikmen, Onu da artırabiliriz gibime geliyor. Dereceler mükemmel değerler görüyorum, Oyunda 55 derecenin üstüne çıkmıyor ekran kartım ve işlemcim.

Pubg 8 gb ram ile sikinti gosteren bir oyun. Minimum 16gb kullanmalisiniz.

Bu arada 1 tane 8gb ram mi var yoksa 2 tane 4gb mi var? Tavsiyem daima 2'li bellek kullanin. Bu sayede dual channel modunda calisir ve bellel bant genisligini 2'ye katlarsiniz. Tek ram takildiginda 32bit de calisir, cift ram ile 64bit e yukselir. 4 kanalli x299 gibi platformlarda da 128bit olur.

Voltajjn durmadan oynamasi kadar dogal birsey yok cunku islemciniz uzerindeki is yukune gore hizini artirip yavaslatan turbo ozelligine sahip. Calistigi huza gore bu voltaji artirip dusuruyor, boylece gereksiz yere isinmanin onune geciyor.

Eger hiz asirtma yapacaksaniz ve iyi bir sogutucunuz varsa voltaji atiyorum 1.35 gibi bir degere sabitleyebilirsiniz.

2x4 RAM'im var.

Hız aşırtma işlemi bana ne katar ? Yani oyunda 3.4GHz de çalışıyor şuan otomatikte ben elimle 3.6GHz ye alsam ne kadar fark görürüm ? 5FPS vs. ? Fanım stok fan ama işini iyi yapıyor şuanlık dediğim gibi 55 derecenin üstünü göremedim.

EDIT: 2 fan önde 1 fan arkada olmak üzere 3 fanım var kasada, üsttede 2 tane boş yer var takılabiliniyor. Belki orayada takarım 1 tane. Şimdi baktım öndeki 1 fanım bozulmuş onun yerine bir tane almak istiyorum Raidmax Nv-r120b 120mm Rgb Led Kasa Fanı GittiGidiyor'da 317197760 bunu buldum, hem Asus Aura Sync ile de uyumluymuş hoşuma gitti, tavsiye eder misiniz bütçem maksimum buna yetiyor.. Kasamda fan kontrolcü var acaba uyumlu mudur ? Birde kasanın en önünde olduğu için sanırım rgb için başka kablosu var onuda başka bir yere takıcaz anakarta yetişir mi sizce ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…