Ryzen 5 1600 ve RX 570 Sistem Toplama

Daha fazla  
- AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek
- Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4
- MSI RX570 Armor 4 GB(OC)
- Adata XPG 8 GB Gammix D30 3200MHz CL16 DDR4
- Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+ USB 3.0
- Adata 480GB SU360 3D NAND SATA3 2.5" (520 MB Okuma/450MB Yazma)

Ben bu sistemi bu yaz tatilinde almayı duşunuyorum. Sizce bu sistem darboğaz yapar mı? Bir de PSU'dan endişeliyim biraz 550W 80+ sertifikası var ama bronz sertifikalı değil yani elektrik gitmesi veya başka durumlarda bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de PSU'dan endişeliyim biraz 550W 80+ sertifikası var ama bronz sertifikalı değil yani elektrik gitmesi veya başka durumlarda bir sorun olur mu?
Verimlilik sertifikasının dediklerinizle ilgili hiç bir alakası yoktur. Sadece faturanızın daha düşük gelmesini sağlar.

Bir sonraki yaza yeniden konu açın çünkü teknoloji sürekli değişiyor ve bugün olan şeyler yarın olmayabilir.

- AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek
- Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4
- MSI RX570 Armor 4 GB(OC)
- Adata XPG 8 GB Gammix D30 3200MHz CL16 DDR4
- Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+ USB 3.0
- Adata 480GB SU360 3D NAND SATA3 2.5" (520 MB Okuma/450MB Yazma)

Ben bu sistemi bu yaz tatilinde almayı duşunuyorum. Sizce bu sistem darboğaz yapar mı? Bir de PSU'dan endişeliyim biraz 550W 80+ sertifikası var ama bronz sertifikalı değil yani elektrik gitmesi veya başka durumlarda bir sorun olur mu?
İlerde alacaksan ben de katılıyorum şimdiden biraz erken olmuş, ama soruna yanıt verecek olursak darboğaz durumu söz konusu olmaz. Öte yandan RAM miktarını 16 GB'a yükseltirsen daha güzel olur, benim kanaatimce aynı düzeyde bir Nvidia ekran kartı almanız yönünde olur.

1600 ve Rx570 ile darboğaz olmaz, tam tersi işlemci fazla bile geliyor. Witcher 3, Cs GO ile yayın açıyorum bu sistemle. RAM'i 16'ya yükseltmeniz lazım PUBG gibi oyunlarda 8 yetmez ve sürekli drop yersiniz. 2x8 Corsair Veangance 3000Mhz iyi bir seçenek olur. Bütçeniz varsa anakartı MSI B-450M PRO VDH PLUS ile değiştirin. SSD olarak Crucial bx500 tavsiye ederim.
Ekran kartını da Armor almayın diğer modellere yönelin. Sapphire kartlar Armor'a göre daha iyi soğutmaya sahip ama daha çok sıkıntı çıkarıyor ona göre seçim yapın.

Yaz tatiline kadar ne olacağı belli olmaz o zaman tekrar başlık açın mesela ben sistemi aldıktan iki ay sonra 1600'ler değişti 12nm oldu.

Yeni konu açmamak için burada soruyorum Ryzen 5 1600 ve RX 570 için alınabilecek en ucuz anakart hangisidir ve 500W herhangi bir kasa yeterli olur mu?
Teşekkürler.

Yeni konu açmamak için burada soruyorum Ryzen 5 1600 ve RX 570 için alınabilecek en ucuz anakart hangisidir ve 500W herhangi bir kasa yeterli olur mu?
Teşekkürler.
500W teknik olarak yeterli olur ama kesinlikle tavsiye etmem. Güç kaynakları kullandıkça daha az güç vermeye başlar mesela üç dört ay sonra 470-480W vermeye başlar ondan sonra forumda ekran kartım bozuldu diye başlık açarsınız. PSU konusunda cimri olup tüm sistemi riske atmayın eğer alacağınız kasada PSU yoksa ben Corsair VS50 550W tavsiye ederim.
Anakart için başlık açarsanız daha bilgili arkadaşlar öneride bulunur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı