Bilgisayarımda RX 580 8 GB OC Edition takılı. Fakat bu kart değil de sanki çok daha düşük bir kart takılı. İnternetten The Forest oyunun FPS testini izliyorum. Adam 60 75 FPS'lerde takılıyor ben oyuna giriyorum aynı ayarlarda 45 50 FPS arası. Rainbow Six Siege oyununda da aynı durum. Bilgisayarın sıkıntısı ne olabilir? Driverlarım güncel.
Özellikler:
RX 580 8 GB OC.
AMD Ryzen 5 1600.
Windows 10 Home.
8 GB 3000 MHz RAM.
MSI B450M PRO M.2.
Toshiba OCZ 480GB SSD.
Thermaltake 500+80 Plus PSU.
Bilgisayarımda RX 580 8 GB OC Edition takılı. Fakat bu kart değil de sanki çok daha düşük bir kart takılı. İnternetten The Forest oyunun FPS testini izliyorum. Adam 60 75 FPS'lerde takılıyor ben oyuna giriyorum aynı ayarlarda 45 50 FPS arası. Rainbow Six Siege oyununda da aynı durum. Bilgisayarın sıkıntısı ne olabilir? Driverlarım güncel.
Özellikler:
RX 580 8 GB OC.
AMD Ryzen 5 1600.
Windows 10 Home.
8 GB 3000 MHz RAM.
MSI B450M PRO m.2.
Toshiba OCZ 480GB SSD.
İnternet'den baktığınız testler eski testler olduğu için oyuna yüz tane güncelleme geliyor geçen süre zarfında. İnternet testlerine bakarak karar vermek bence yanlıştır.
Özellikler:
RX 580 8 GB OC.
AMD Ryzen 5 1600.
Windows 10 Home.
8 GB 3000 MHz RAM.
MSI B450M PRO m.2.
Toshiba OCZ 480GB SSD.
@Frederick Bishop Haklısınız da bu kadar düşük olması normal gelmedi bana. @ZaferNyX Soğutmada bir sıkıntı yok 60 derece üstüne kart çıkmıyor. @kandes2 Yaklaşık 8-9 aydır bende daha yeni.
@Frederick Bishop haklısınız da bu kadar düşük olması normal gelmedi bana. @ZaferNyX soğutmada bir sıkıntı yok 60 derece üstüne kart çıkmıyor. @kandes2 yaklaşık 8-9 aydır bende daha yeni.
Bi termal macunları yenileyin ekran kartı ile işlemcinin. Temizliğini yapın. Bir de PSU'nuz biraz düşük en az 550W olması lazım. BIOS güncel mi? Ekran kartı MHz hızı düşük kalmış olabilir MHz hızını kontrol edin. Voltaj ayarlarına bakın düşük olabilir.
Bir de 8 GB RAM yetersiz. Rust oyunu 15 GB RAM kullanıyor. BF 5 13 GB RAM kullanıyor. En kısa zamanda yenileyin.
@kandes2 Hocam termal macun yenileyecek kadar bilgim yok ve bozabilirim diye korkuyorum açıkçası.
BIOS'u en son 3 4 ay önce falan güncellemiştim.
Ekran kartı UV'li. Bir sorun teşkil eder mi? Isınıyor diye yapmıştım.
Bi termal macunları yenileyin ekran kartı ile işlemcinin. Temizliğini yapın. Bir de PSU'nuz biraz düşük en az 550W olması lazım. BIOS güncel mi? Ekran kartı MHz hızı düşük kalmış olabilir MHz hızını kontrol edin. Voltaj ayarlarına bakın düşük olabilir.
Bir de 8 GB RAM yetersiz. Rust oyunu 15 GB RAM kullanıyor. BF 5 13 GB RAM kullanıyor. En kısa zamanda yenileyin.
@kandes2 hocam termal macun yenileyecek kadar bilgim yok ve bozabilirim diye korkuyorum açıkçası.
BIOS'u en son 3 4 ay önce falan güncellemiştim.
Ekran kartı Uv'li. Bir sorun teşkil eder mi? Isınıyor diye yapmıştım.
Bir bilgisayarcıya yaptırabilirsin. YouTube'de bulunan videolardan bakarak yapabilirsin aşırı basittir yapması. Vidaları çıkar macunu sık sonra vidaları tak(vida tak derken soğutucuyu çıkarıcan). Ekran kartında da aynı işlem basit yani. BIOS'u güncelle o önemli MHz hızlarınada bak. En kısa sürede 8 GB RAM takviyesi yap.