Ryzen 5 1600 ve Vega GPU darboğaz yapabilir mi?

Nurse

Kilopat
Daha fazla  
Elbette çıkmadan kesin yorum yapamayız ama şu an bir sistem topladım ancak ufak bir aksaklıktan dolayı ekran kartım GTX 1050ti Gaming X 4G olarak gelecek. İşlemcim Ryzen 5 1600, RAM G-Skill 16 GB 2400 MHz olarak gelecek. Bu işlemcinin Vega ekran kartı ile darboğaz yapmayacağını bilsem 1050Ti'yi geri yollamayıp Vega ekran kartlarının çıkmasını beklerim. Ancak darboğaz muhtemelse direkt geri gönderip RX 480 veya RX580 almayı düşünüyorum. Fikirlerinizi yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 ve GTX 1080 ile kullanıldığında, 1080P'de işlemciye yüklenen oyunlarda daha az FPS verir. Ancak 2K ve 4K çözünürlüklerde çok iyi sonuçlar elde edersin. Zaten Vega gibi güçlü bir GPU kullanacaksan 2K ya da üstü çözünürlük öneririm. 1080P için RX 580 yeterli sonuçta. Ayrıca Ryzen işlemcilerde belleklerin frekans hızlarının yüksek olması önemlidir. En azından 2666 MHz, mümkünse 3000 MHz hızında bellekler almanızı öneririm.

GTX 1070 ve GTX 1080 ile kullanıldığında, 1080P'de işlemciye yüklenen oyunlarda daha az FPS verir. Ancak 2K ve 4K çözünürlüklerde çok iyi sonuçlar elde edersin. Zaten Vega gibi güçlü bir GPU kullanacaksan 2K ya da üstü çözünürlük öneririm. 1080P için RX 580 yeterli sonuçta. Ayrıca Ryzen işlemcilerde belleklerin frekans hızlarının yüksek olması önemlidir. En azından 2666 MHz, mümkünse 3000 MHz hızında bellekler almanızı öneririm.
Haklısınız. 1080p monitörüm için Rx 580 alıp keyfime bakmalıyım bence de. İşin sıkıntılı yanı banka kredi limitimi artırmadığı için sabah düşük bütçeli bir sipariş verdim . Ardından kredi limitimi yükselttiler. Şu anda Vatan'dan Gtx 1050 ti Gaming X 4G ve FreeSync bir monitör gelecek. Eğer sorun çıkarmazlarsa 1050ti yi iptal edip yerine Rx 580 almak istiyorum ancak sipariş iptalinde sorun çıkarır diyenler hayli fazla.

GTX 1080 Tİ ayarında bir kart çıkaracak 1080P de mi oynayacaksın?

1080P de o modelde de sorun olmaz ama kart tam performans çalışma gereksinimi duymayacaktır. 1080P kart aşırı güçlü olacağından sıkıntı olur.

İptal olmasa bile 14 gün içinde iade hakkınız var zaten. Ayrıca daha fazla para kazanacaklar o şekilde. Seve seve geri alırlar diyorum.
İade ettiğimde ödemeyi havale ile yaptığım için aynı şekilde geri alma hakkına sahibim değil mi? Kupon veriyorlar diye duydum da ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı