Orta-alt seviye bir sistem kurmaya çalıştım açıkçası çünkü bütçem buna elveriyor maalesef. Gerçekten çok acemiyim, genel olarak bu forum yazılanlara ve incelemelere baka baka, araştıra araştıra seçtim. Parçaların uyumları konusunda çok fazla bir bilgim yok araştıra araştıra uydurmaya çalıştım lakin hata yapmış olabilirim. Önerilerinize ve uyarılarınıza açığım. Teşekkürler.
Şu anlık hiç araştırma yapmadım ama GT1030 yerine OEM 4X 460 alsanız yarı fiyatına daha fazla performans alırsınız, ki Ryzen 1600 AF RX 5700-RX 5600 XT bile besler (bütçe durumunu bilmiyorum) düşük bütçede AMD almanızı öneririm.
Biraz baktım B450 anakart alıp overclock ederseniz sisteminiz daha uzun ömürlü olabilir.
Toplam bütçenizi belirtseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. GT1030 tavsiye etmem, bütçeyi bilirsek ona göre tavsiye verebiliriz. Ayrıca en azından 3000 MHz RAM tavsiye ederim.
Yukarıda yazdığım sistem kasayı ayrı tutarsak 3000 oluyor, yine aynı civarlar +-200 olabilir, tek parça kasa psu sizce problemse kasa ve psu önerisi de alabilirim. Teşekkürler.
Ram için ne önerirsiniz?
Düşük bütçeli sistem için kesinlikle yeterli bir PSU olur. Kasa da gayet güzel bir seçim.
Geri kalan bütçeye önerilerim. Sadece SSD seçimine göre 260 veya 300 lira fazla oluyor.
Kesinlikle bu hazırladığım sistem çok daha üstün bir performans verir.
Sapphire Radeon RX 570 Pulse ITX 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
G Skill Gskıll Sniperx Orman Kamuflaj 16gb (2x8gb) 3000mhz Ddr4 Cl16 F4-3000c16d-16gsxfb yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
Amd Ryzen 5 1600 Yd1600bbaebox 3.6 Ghz Am4 16 Mb Cache 65 W İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
12 nm olanlar zaten 2. nesil 1600 oluyor. Yani önünde AF yazması şart değil diye biliyorum.
Satıcıya sorabilirsin hangi versiyon olduğunu veya bu yeni verdiğim linkte olduğu gibi açıklamasında 12 nm olduğunu belirtmesi yeterli.