Ryzen 5 1600AF ve GT1030 sistem nasıl?

eclairelendae

Centipat
AMD Ryzen 5 1600 AF 3.2 GHz
Gigabyte A320M-S2H 3200 MHz (OC)
MSI NVIDIA GeForce GT1030 Aero ITX 2 GB.
Crucial 16 GB DDR4 2400 MHz udımm basıcs
WD 240 GB 2.5" SATA3 SSD
Corsair Spec Delta RGB ATX kasa + Corsair VS550 80+ 550W PSU

Orta-alt seviye bir sistem kurmaya çalıştım açıkçası çünkü bütçem buna elveriyor maalesef. Gerçekten çok acemiyim, genel olarak bu forum yazılanlara ve incelemelere baka baka, araştıra araştıra seçtim. Parçaların uyumları konusunda çok fazla bir bilgim yok araştıra araştıra uydurmaya çalıştım lakin hata yapmış olabilirim. Önerilerinize ve uyarılarınıza açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anlık hiç araştırma yapmadım ama GT1030 yerine OEM 4X 460 alsanız yarı fiyatına daha fazla performans alırsınız, ki Ryzen 1600 AF RX 5700-RX 5600 XT bile besler (bütçe durumunu bilmiyorum) düşük bütçede AMD almanızı öneririm.

Biraz baktım B450 anakart alıp overclock ederseniz sisteminiz daha uzun ömürlü olabilir.

Yukarıda yazdığım sistem kasayı ayrı tutarsak 3000 oluyor, yine aynı civarlar +-200 olabilir, tek parça kasa psu sizce problemse kasa ve psu önerisi de alabilirim. Teşekkürler.
Ram için ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Düşük bütçeli sistem için kesinlikle yeterli bir PSU olur. Kasa da gayet güzel bir seçim.
Geri kalan bütçeye önerilerim. Sadece SSD seçimine göre 260 veya 300 lira fazla oluyor.
Kesinlikle bu hazırladığım sistem çok daha üstün bir performans verir.

Toshiba'yı önerebilirim ancak WD daha uygun istersen onu da seçebilirsin.

Son düzenleme:
12 nm olanlar zaten 2. nesil 1600 oluyor. Yani önünde AF yazması şart değil diye biliyorum.
Satıcıya sorabilirsin hangi versiyon olduğunu veya bu yeni verdiğim linkte olduğu gibi açıklamasında 12 nm olduğunu belirtmesi yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı