Ryzen 5 1600'ü nereden almalıyım?

O halde 9400F 2K'yı bile göremez RX 580 ile 1080P Ultra ayarlarda Need for Speed oyunlarında CPU kullanımı %70-80'di 3600'e geçtim şimdi kullanım %20-25'lerde :).
Normal değil mi sizce? 6/6'dan 6/12'ye geçiş yapmışsınız. :) CPU kullanımın düşük olması bir avantaj oyunlarda ama çekirdek sayısının fazla olması o işlemciyi daha güçlü yapmıyor maalesef. Kağıt üzerinde değil de pratikte bakmak lazım. Bu arada bunu genel anlamda söylüyorum. Yoksa Ryzen 5 3600 fıstık gibi işlemci.

Halen daha CPU kullanımına göre değerlendirenler var işlemcileri, onlara lafım aslında.

Önemli olan GPU'yu besleyebilmesi stabil olarak bir işlemcinin. GPU kullanımı diğerine nazaran daha düşükse isterse %1'de çalışsın bir anlam ifade etmiyor.

Normal değil mi sizce? 6/6'dan 6/12'ye geçiş yapmışsınız. :) CPU kullanımın düşük olması bir avantaj oyunlarda ama çekirdek sayısının fazla olması o işlemciyi daha güçlü yapmıyor maalesef. Kağıt üzerinde değil de pratikte bakmak lazım. Bu arada bunu genel anlamda söylüyorum. Yoksa Ryzen 5 3600 fıstık gibi işlemci.

Halen daha CPU kullanımına göre değerlendirenler var işlemcileri, onlara lafım aslında.

Geleceğe dönük bakmak lazım ama kullanım değerlerini de hiçe sayamayız, fazla kullanım fazla ısınma demek ısınma demek kendini frenleyen ve GHz düşüren işlemci demek. 9400F oyun performansı 1600 ve 2600'den iyi olsa da daha üst kartlara geçildiği zaman sıkıntılar baş gösteriyor.

Geleceğe dönük bakmak lazım ama kullanım değerlerini de hiçe sayamayız, fazla kullanım fazla ısınma demek ısınma demek kendini frenleyen ve GHz düşüren işlemci demek. 9400F oyun performansı 1600 ve 2600'den iyi olsa da daha üst kartlara geçildiği zaman sıkıntılar baş gösteriyor.
Oyunlar belli bir çekirdek sayısına göre optimize ediliyor. Yıllardır böyle ve böyle davam edecektir diye düşünüyorum. Yoksa dediğiniz gibi olsaydı şu an FX işlemciler zirvede olurlardı :) Üst seviye kartlarda da 9400F daha yüksek performans gösteriyor. İşlemcinin gücü neyse odur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı