Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

Denemiştim çalışmıyor. Bu işlemci için Sadece 2666MHz tavsiye ediliyor. Belki RAM'dan dolayıdır haklı olabilirsiniz ama ben çalıştıramadım.

Uzun süre 1200 AF ile 3600 MHz kullandım. Büyük ihtimalle 1600X'in SoC çok eski kalıyor galiba.

Son düzenleme:
Uzun süre 1200 AF ile 3600 MHz kullandım. Büyük ihtimalle 1600X'in SoC çok eski kalıyor galiba.

Olabilir hocam. Anakartla da alakalı olabilir bilmiyorum. Birkaç ay sonra daha iyi bir anakarta geçmeyi planlıyorum. Daha iyi VRM soğutmasına sahip bir modele geçebilirim. Farklı bir konuya daha girmiş olacağım ama eğer yasak değilse önerilerinizi alabilirim. İkinci el modellere de açığım.

Bilgisayar sorundan geçilmiyor. Az önce oyun oynarken sistem kapandı. Sistemi açtığımda GPU driveri otomatik silinmişti. Bu sorunu daha önce de bir kaç kez yaşadım. En son GPU'yu da değiştiririm.
(Bu sistem kapanmasının WHEA Logger ile bağlantısı yok.)

Hocam muhtemelen ağustos'tan sonra anakartı değiştireceğim. RAM konusunda 32 GB olmalı. Ama önce bir garantiye göndereyim RAM'ları sonuca göre bakalım hocam. Attığın örnekler için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar selam bir durum bilgilendirmesi yapacağım. İşlemcinin iade kodunun geçerlilik süresinin bugün son günü. Ama ben iade etmekten vazgeçtim. Bunun iki nedeni var.

1. neden: 5700X'i söküp 1600X'i takarken yanlışlıkla 1600X'in 3-4 pinini yamulttum. Üstelik bu 2.kez başıma geliyor. Allah'tan 5700X'e değil de 1600X'in yamulttum. Sonra düzelttim o ayrı konu. Kısacası bu bilgisayar işleri hiç benlik değilmiş. Başıma gelmeyen sorun kalmadı.
2.neden: Ben çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Amacım sadece DAW (müzik) projelerinde rahat çalışmak. E bu zaten şu an oluyor. Gayet rahatladı sistem. Yani 3200MHz de değil de 2933 MHz de çalışsın ne olacak? Beni hiç etkileyen bir durum olmaz arkadaşlar. Ekran kartını da değiştirdim bu arada. RX 6700 XT modelini aldım. Şu anda sistem gayet iyi durumda. Oyun performansları oldukça iyi. Bu yüzden sorunları çözmeyi ertelemeye karar verdim. Zaten gereğinden fazla mesai harcadım şu bilgisayara.
Ayrıyeten şu anda üzerinde çalıştığım çok proje olduğu için 2-3 gün bile olsa 1600X'e dönmek bana çok vakit kaybettirecek. Proje donup duracak. Sorunun işlemcide olmadığı kanaatine varıp yani bir risk alıp ileride ramları değiştiririm onun garanti süresi baya var. Sorun zaten bence ramlarda. O yüzden de biraz içim rahat.

Yaptığım seçim belki yanlış ama bana zararı olmaz diye düşünüyorum. Ha olursa ileride bakarız. Hepinizin emeklerine sağlık. Bu whea logger hatası üzerine daha fazla konu açılması bilgilendirme mesajı paylaşılması gerekiyor. Nedeni kesin olarak bilinen veya çok fazla karşılaşılan bir hata olmadığı belli.
Tekrardan emeklerinize sağlık.

Son düzenleme:
Bence de sorun RAM'lerde. 1600X için geçmiş olsun.

Yok hallettim hocam. Daha önce aynı işlemi yaptırdığım bilgisayarcıya götürdüm pinleri düzelttiler. Elim pinlere kötü şekilde çarptı ama sadece 3 4 pin yamulmuştu. Düzelttirip test ettirdim bir problem yok işlemcide. Aşırı ölü fiyattan ilana koydum bekliyorum bakalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı