60Hz'de G-Sync olup olmaması fazla bir fark oluşturmaz. G-Sync'in asıl tatlı olduğu yer 144Hz monitörlerdir. Düşey veya Dikey Senkronizasyon ayarı aktif yaptığınızda da aynı akıcılığı hissedersiniz.
Bunun dışında arkadaşların dedikleri doğru, tercihen 750W 80+ Bronze veya Gold bir PSU almanız, ayrıca işlemciyi R7 1700 yapmanız çok daha yerinde kararlar olacaktır.
PSU ve SSD mevcut, yeni almayacağım. Sırf düşük watt diye yeni PSU masrafı yapamam.
1080P 144Hz
R5 1600
GTX 1080 Gaming
SSD Kingston Hyper 3K
1600, 1700'e göre oyunlarda daha performanslı yüksek frekanstan dolayı diye biliyorum, yanlışsam düzeltin.
Benim amacım hayali sistem değil, gerçek bir sistem kurmak ekran kartımı 1200'e sattım.
Eski ekran kartımı kullanıyorum onu da 1000'e satarsam sistemi de 1500 civarı satıp üstüne ekleyip sistem kurmak niyetindeyim.
Yorumlarıyla yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Benim amacım çokta çıtayı düşürmeden en uygun fiyata en performanslı sistem toplamak.
Anakart, işlemci, RAM, ekran kartı toplam 5000'e geliyor yaklaşık, eski sistemi satarsam 3500 civarı param oluyor. Yani hayali sistem olmuyor. Kasa, SSD, HDD, PSU, DVD, ses kartı, monitör var sadece. İşlemci, RAM, anakart, ekran kartı alacağım. 1500 TL var şu anda. Eski sistemi satmadan zaten almayacağım. En fazla 2000 üstüne koyup sistem toplayacağım. Benim amacım hava atmak değil, sizlerin fikirleri ışığında en doğru seçimi yapmaktır.