Ryzen 5 1600X ve RX 580 için 500 Watt PSU yeterli mi?

Orkun32

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar Ryzen 5 1600X ile sistemimi güncellemek gibi bir düşünce var kafamda ve bunun sebebi 1600x modelinin tek çekirdek performansının diğer Ryzen işlemcilerden üstün olması. Fakat güç kaynağın yeterli olmaz derseniz önereceğiniz başka bir işlemciye de açığım, benim kafamda alternatif olarak Ryzen 5 1600 var. Sistemim;
  • İşlemci: 7th Gen AMD Athlon X4 950
  • Anakart: Asus Prime A320M-K
  • RAM: G.Skill Ripjawsv 8GB 2400 MHz
  • Ekran Kartı: Gigabyte Rx 580 Gaming 4GB
  • Güç Kaynağı: Aerocool Vx 500 W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
bende asus dual rx 580 ve vx 500 kullanıyorum işlemcim i3 8100 yüksek ayarlarda oyun oynadığım zaman bir süre sonra ekran kartı görüntü vermeyi durduruyor. bilgisyar çalışmaya devam ediyor fakat ekran siyah power supply den olduğunu düşünüyorum siz hiç böyle bir sorun yaşadınızmı ?

PCI Express ile bağlamıyorsanız pek düşünmüyorum. Ancak ekran kartını OC Mod özelliği varsa ki, DUAL serilerinde OC mod var diye biliyorum. OC modda kullanıyorsanız yetmiyor olabilir. @freeride34

Oc modunu aktif etmedim default olarak aktif mi geliyor. Pci express slotuna takıyorum kartı güç kaynağı ise 6 pin çıkışı 8e çeviriyorum.

Oc modunu aktif etmedim default olarak aktif mi geliyor. Pci express slotuna takıyorum kartı güç kaynağı ise 6 pin çıkışı 8e çeviriyorum.

Eğer OC mod ise yazılımsal olarak OC'ye alabiliyorsunuz. Bana ekran kartı ile sorun daha fazla gibime geldi, çünkü eğer PSU yetmeseydi bütün sistemi tamamen gücü kesip kapatırdı. Şartel atması gibi. Ekran kartını bence bir servise vermenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı