Ryzen 5 2400G FPS Düşüşü Problemi

EmreErenT

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 5 2400G
4x2 8GB 3200 Mhz RAM
MSI B350M Pro VDH Anakart kullanıyorum nedeni bilmediğim bir sebepten oyunlarda drop yaşıyorum. İnternette gezinirken kasıyor gibi oluyor driverler güncel, sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem kaynakları ve Oyunlar için artık 8 GB belleğin yeterli olmadığını söylemek isterim.
İmkanın varsa belleği 16 GB yükseltmeni öneririm. Özellikle ani FPS düşmeleri bu yüzden yaşanıyor.
Bellek yükseltme imkanın yok ise Oyunların ayarlarını kısarak ve Arka planda çalışan uygulama sayısını azaltarak boşta kalan bellek miktarını yükseltme gerekiyor.

Aida64 HTML raporu oluşturun. Raporu Mediafire sitesine yükleyip bağlantıyı paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Ben raporu kontrol ederken bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

BIOS güncellemesi yapmalısın kardeşim. Ben de Asus anakart kullanıyorum. Yeni BIOS geldi, oyunlardaki drop kesildi :)

Hangi oyunlarda drop yaşıyorsun? Sisteminde ekran kartı yoksa normal bir durum. Dahili GPU belleğini sistem belleğinden alıyor ve aynı zamanda sen de aynı belleği kullanıyorsun. Kısaca RAM yetersiz kalıyor.
Insurgency bazen CS ve Fortnite'da da oluyor ve hangi ayarlarda olursa olsun.
BIOS güncellemesi yapmalısın kardeşim. Ben de Asus anakart kullanıyorum. Yeni BIOS geldi, oyunlardaki drop kesildi :)
BIOS güncel.

RAM darboğazı oluyor, 8 RAM artık yetmeyebiliyor.

Arkadaş CS:GO diyor, hala RAM yetersiz diyorsunuz.
Afterburner ile oyun içi en yüksek ayarda iken resim/video paylaşabilir misiniZ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı sorun bende de vardı. MSI B350 Mortar Arctic anakart kullanıyorum. BIOS'tan Game Boost açtım ve drop olmuyor artık. 3.6 Ghz ile 3.85 arasında ki 0.3 bile olmayan değer dropların kalkmasını sağladı.

Arkadaş CS:GO diyor, hala RAM yetersiz diyorsunuz.
Afterburner ile oyun içi en yüksek ayarda iken resim/video paylaşabilir misiniZ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz gibi kurdum ve baktım İşlemci Hızı 1200 Mhz'den 200'e ve 400'e düşüyor. Bazen o aralar drop yiyorum karşılaştırdığım kadarıyla sanırım. Ne yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı