Arkadaşlar Ryzen 5 2400G
4x2 8GB 3200 Mhz RAM
MSI B350M Pro VDH Anakart kullanıyorum nedeni bilmediğim bir sebepten oyunlarda drop yaşıyorum. İnternette gezinirken kasıyor gibi oluyor driverler güncel, sebebi ne olabilir?
Hangi oyunlarda drop yaşıyorsun? Sisteminde ekran kartı yoksa normal bir durum. Dahili GPU belleğini sistem belleğinden alıyor ve aynı zamanda sen de aynı belleği kullanıyorsun. Kısaca RAM yetersiz kalıyor.
Sistem kaynakları ve Oyunlar için artık 8 GB belleğin yeterli olmadığını söylemek isterim.
İmkanın varsa belleği 16 GB yükseltmeni öneririm. Özellikle ani FPS düşmeleri bu yüzden yaşanıyor.
Bellek yükseltme imkanın yok ise Oyunların ayarlarını kısarak ve Arka planda çalışan uygulama sayısını azaltarak boşta kalan bellek miktarını yükseltme gerekiyor.
Hangi oyunlarda drop yaşıyorsun? Sisteminde ekran kartı yoksa normal bir durum. Dahili GPU belleğini sistem belleğinden alıyor ve aynı zamanda sen de aynı belleği kullanıyorsun. Kısaca RAM yetersiz kalıyor.
Aynı sorun bende de vardı. MSI B350 Mortar Arctic anakart kullanıyorum. BIOS'tan Game Boost açtım ve drop olmuyor artık. 3.6 Ghz ile 3.85 arasında ki 0.3 bile olmayan değer dropların kalkmasını sağladı.
Dediğiniz gibi kurdum ve baktım İşlemci Hızı 1200 Mhz'den 200'e ve 400'e düşüyor. Bazen o aralar drop yiyorum karşılaştırdığım kadarıyla sanırım. Ne yapabilirim?