Merhaba. İşlemcimin GPU miktarı kaç GB veya GB'ını nasıl değiştiririm veya öğrenebilirim?
İşlemcim: Ryzen 5 2400G
Anakart: A320M-HD2
RAM Bellek: 4 GB DDR4 Hi-Level
AMD'nin Ryzen Master programı yüklü
Not: Biliyorum 4 GB RAM bellek az ama yapabileceğim bir şey yok.
Oyun için alabileceğim en iyi performans önerilerinizi bekliyorum.
Oyun oynayabileceğinizi maalesef düşünmüyorum. BIOS ayarlarında OB grafik değerlerine 1GB verdiğinizi hesaplarsak (ki yetmeyecek) 1,5GB kadar RAM'i de Windows kullandıktan sonra size bir şey kalmıyor.
Oyun oynayabileceğinizi maalesef düşünmüyorum. BIOS ayarlarında OB grafik değerlerine 1GB verdiğinizi hesaplarsak (ki yetmeyecek) 1,5GB kadar RAM'i de Windows kullandıktan sonra size bir şey kalmıyor.
Ekran kartım var o yetiyor cs:go da 150 fps ve üzerine çıkartıyor ve bu benim eski intel işlemcime nazaran kat kat iyi o bakımdan benim amacım işlemciyi daha iyi performans vermesi için o.c yada ayar yapmak
2400g OC yapmaya çok uygun bir işlemci değil. Fazlaca ısınma problemleri yaşarsınız. Siz BIOS ayarlarından CPU boost özelliğini bulup kapatın. O zaten maksimum çekirden hızında performansla çalışır.
CPU ve GPU kullanımını detaylı gösteren özel bir program kullanma ihtiyacım olmadı o yüzden net bir yönlendirme yapamıyorum. Ancak ekran kartının kendi uygulaması ile (MSI AfterBurner gibi) oyun içi bu detayları görebiliyorsun bildiğim kadarıyla. Steam'den FPS'i açıp oyunun belirli zorlayıcı yerlerinde, profili değiştirmeden önce ve sonra değerleri not alıp karşılaştırabilirsin.
Arada ki farkı; Hazırladığım video Render süresinin azalmasında, PUBG ve Ark: Survival Evolved oyunlarında ki FPS'in stabil hale gelmesinde ve harita Render işlemlerini yaparken olan teklemelerin ortadan kalkmasıyla tespit etmiştim.