Ryzen 5 2400G sistem bozuk görüntü ve mavi ekran sorunu

Kadri Turhan

Hectopat
Arkadaşlar 3 gün önce almış olduğum Asus Prime B350M-A ve Ryzen 5 2400G'li sistemim elime geçince açtıgım zaman 1-2 saat sonra mavi ekran hatası almaya başladım. Windows 10 Pro 1493 sürümü idi herhalde yüklüydü ve videoları tam ekran yapınca karıncalaşmalar oluyordu. Ben de gittim Windows 10 Home Single 1709 sürümünü yükledim. BIOS güncel diye bakayım dedim güncel eyvallah, Windows 10 Single Home 1709'u da attım o da tamam. Videolardaki karıncalaşmalar gitti ona da tamam ama mavi ekran hatası bir türlü çözemedim ve daha sonra fark ettim ki Youtube'a girip videoları 1-2 dakika ileri sarınca;

p63rBN.png

bu görüntü oluşmaya başladı. Şimdi dedim driverlerim eksik herhalde ama listeledim şöyle;
  1. BIOS güncel
  2. Windows Güncel
  3. AMD'nin sitesinden Chipset driveri indirdim kurdum
  4. Ekran kartımın yani Vega 11'in driverleri güncel

Peki şu anda ne yapmam gerekiyor benim? Her şeyim güncel. Chrome bir anda kendini kapatıyor zaten bir yandan videoalarda 3-4 saniye ses gelip görüntü gelmiyor nadir olsa da ve attıgım fotoğraftaki gibi 1-2 dakika ileri sarınca böyle oluyor. Üstüne mavi ekran hatası alıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum ya hani daha ne yapılabilir ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 3 gün önce almış olduğum Asus Prime B350M-A ve Ryzen 5 2400G'li sistemim elime geçince açtıgım zaman 1-2 saat sonra mavi ekran hatası almaya başladım. Windows 10 Pro 1493 sürümü idi herhalde yüklüydü ve videoları tam ekran yapınca karıncalaşmalar oluyordu. Ben de gittim Windows 10 Home Single 1709 sürümünü yükledim. BIOS güncel diye bakayım dedim güncel eyvallah, Windows 10 Single Home 1709'u da attım o da tamam. Videolardaki karıncalaşmalar gitti ona da tamam ama mavi ekran hatası bir türlü çözemedim ve daha sonra fark ettim ki Youtube'a girip videoları 1-2 dakika ileri sarınca;

Eki Görüntüle 289387

bu görüntü oluşmaya başladı. Şimdi dedim driverlerim eksik herhalde ama listeledim şöyle;
  1. BIOS güncel
  2. Windows Güncel

Peki şu anda ne yapmam gerekiyor benim? Her şeyim güncel. Chrome bir anda kendini kapatıyor zaten bir yandan videoalarda 3-4 saniye ses gelip görüntü gelmiyor nadir olsa da ve attıgım fotoğraftaki gibi 1-2 dakika ileri sarınca böyle oluyor. Üstüne mavi ekran hatası alıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum ya hani daha ne yapılabilir ki?
ne yaptınız çözebildiniz mi ? Aynı pcden bende aldım ve aynı hatayı alıyorum

Eki Görüntüle 289387

1. BIOS güncel
  2. Windows Güncel

Aynı işlemci ile bende sistem topladım.mavi ekran çözümünü bilgisayarım sağ tık ,aygıt yöneticisi ,yanılmıyorsam ses ve video aygıt yada oyun video denetleyicisi de bulunan 3 tane video yönetim birimi var bunları video açık iken ses ve görüntüye etki etmeyenleri deneyerek devre dışı bırakın sorun çözülür. Ama benim tavsiyem sat kurtul ,sinir hastası olma

Merhaba ayni sorun bendede vardı bugün çözdüm
İnitiate Graphic Adapter bölümünü IGD ye al sorun büyük ihtimalle çözülür

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı