Ryzen 5 2400G Sistem Toplama

Hsyncn.96

Hectopat
Herkese merhaba.
Laptopum bozulduktan sonra havaların da ısınmasıyla masaüstü PC toplama kararı aldım. Monitörüm var. Klavye+fare var. 2+1 ses sistemim de var. Tek gerekli olan şey kasa. :) Şu ana kadar sadece işlemciyi belirleyebildim. Fakat diğer parçalar ile birlikte bütçeyi ne yaparsam yapayım 2000 TL limitinin altında tutamadım. İşlemci olarak Ryzen 5 2400G kesin. Ekran kartı da bu işlemci olduğu için gerekli değil. Diğer parçaları toparlayabilmemde bana yardımcı olabilir misiniz? Kasa Dark N10 olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 3.500 TL oldu yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım.
sist.PNG

Kart limitim 2000 tl. Bu yüzden ancak böyle toparlayabildim. Fakat Kingston DDR4 4GB 2666MHz HyperX Fury Black Ram Bellek (HX426C15FB/4) modelinden bir tane daha ayrı alıcam ve çift ram kullanıcam daha fazla performans alabilmek için. Bu sisteme psu yeter mi? Psu markası ve verimliliği iyi mi? Anakart nasıl? ASRock anakartı ilerde başıma sorun çıkarabilir mi? Ram frekans değerleri yeterli mi ve marka olarak iyi mi? Bir de harddisk konusuna takılmayın onu da harici olarak alıcam ilerde. Şu an 120gb ssd bana yeterli. Depolama yapmayı sevmeyen biriyim. Teknobiyotik sitesinden topluyorum bilgisayarı.
Capture+_2018-05-30-23-35-17.png

Kart limitim 2000 tl. Bu yüzden ancak böyle toparlayabildim. Fakat Kingston DDR4 4GB 2666MHz HyperX Fury Black Ram Bellek (HX426C15FB/4) modelinden bir tane daha ayrı alıcam ve çift ram kullanıcam daha fazla performans alabilmek için. Bu sisteme psu yeter mi? Psu markası ve verimliliği iyi mi? Anakart nasıl? ASRock anakartı ilerde başıma sorun çıkarabilir mi? Ram frekans değerleri yeterli mi ve marka olarak iyi mi? Bir de harddisk konusuna takılmayın onu da harici olarak alıcam ilerde. Şu an 120gb ssd bana yeterli. Depolama yapmayı sevmeyen biriyim. Teknobiyotik sitesinden topluyorum bilgisayarı. Eki Görüntüle 302665
PSU'yu 500W yapın ileride en kötü 1050ti taktığınızda sorun yaşamazsınız ek olarak ekran kartını ne zaman alacaksınız eğer 2 ay veya daha fazla diyorsanız 16GB RAM almanızı öneririm çünkü 2400G sistem belleğinizden otomatik olarak 2GB kendisine alacaktır ve bu sizin oyun performansınızı etkiler.

Anakartı B350 serisi yaparsan, işlemcini overclocklayabilirsin. Ayrıca anakartta 4 RAM slotu bulunursa, geliştirilmeye daha açık olur sistem. 16GB rama gerek yok bütçe 2000 TL. PSU’yu 500W alırsan daha iyi olur arkadaşın dediği gibi.

PSU'yu 500W yapın ileride en kötü 1050ti taktığınızda sorun yaşamazsınız ek olarak ekran kartını ne zaman alacaksınız eğer 2 ay veya daha fazla diyorsanız 16GB RAM almanızı öneririm çünkü 2400G sistem belleğinizden otomatik olarak 2GB kendisine alacaktır ve bu sizin oyun performansınızı etkiler.
Oyun konusunda şöyle söyleyeyim. Oynadığım oyunlar GTA 5 düşük ayarlarda. LOTR conquest, LOTR War in the North, left for dead 1 ve 2, BFME 2, RE7, PES 2018 ve FİFA 2018. Bu tür oyunları oynarım. O yüzden ekran kartı almayı düşünmüyorum. Sonuçta 2400G dahili grafik 1030 gt ekran kartı ile aynı sonuçları veriyor. Giriş-orta arası bir sistem diyebilirim.
Anakartı B350 serisi yaparsan, işlemcini overclocklayabilirsin. Ayrıca anakartta 4 RAM slotu bulunursa, geliştirilmeye daha açık olur sistem. 16GB rama gerek yok bütçe 2000 TL. PSU’yu 500W alırsan daha iyi olur arkadaşın dediği gibi.
Bütçe 2000 tl limitini aşıyor. Ben de isterdim fakat bütçe sorunundan dolayı bu anakartı seçtim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı