Bilgisayarımda parçalarımın yeterli olmasına rağmen çözümünü bulamadığım bir donma problemi yaşıyorum ve bu yüzden eğer düzeltemezsem değiştirmeyi düşünüyorum. Bazı bilgisayar toplama odaklı Youtube kanallarında yeni seri Ryzen işlemcilerle 8GB RAM kullanmak gibi bir hata yapmayın diye söylemler duydum. Doğruluğunu sizlerden de öğrenmek istedim. Toplamayı düşündüğüm sistemi aşağıda belirtiyorum.
Ryzen 5 2400G işlemci
Gigabyte AB-350 Gaming Anakart
Corsair Vengeance LPX 8x2 16GB 2400MHz RAM
Samsung 850 EVO 250GB SSD
Cooler Master Masterbox Lite 5 500W 80+ PSU
Ekran kartı mevcut bilgisayarımda var.
Eğer tek RAM yeterli olacaksa, ki yaptığım tek şey tek bir oyun oynamak iş dönüşü, bu sisteme Corsair sıvı soğutma ekleme düşüncesindeyim.
Çift slot ramler sanırsam sadece GPU'da performans artışı sağlıyor. Onun dışında zaten ekran kartım var demişsiniz. Bir performans kaybı olucağını düşünmuyorum.
Performans olarak Ryzen sistemler iki modül 4 Gb den tek modül 8 Gb ye göre daha fazla performans kazanımları var. Testlerde bu kanıtlanmış. Sizi bu şekilde alakadar eden bir durum yok. Donmadan kastınız nedir? BIOS'unuz güncel midir?
Mevcut ekran kartınız var ise tek kanal bellek işinizi görecektir. R5 2400G Sistem vs i5 7400 sistem Bu konuda baya bir tartışma oldu buradan da bilgi toplayabilirsiniz