Ryzen 5 2400G ve GTX 1080 darboğaz yapar mı?

G4m3R_TR

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makine teknikerliği
Herkese merhaba, sizlere bu konuda danışmak istiyorum.
Şu an kullanmakta olduğum sistem;
Asus TUF B350M-PLUS anakart
Zotac Amp Edition GTX 1060 6 GB
AMD Ryzen 5 2400G
Corsair 2x8 16 GB 3200 Mhz dual Bellek

Bu sisteme GTX 1080 ekran kartı dar boğaz yapar mı?
GTX 1060'i takasda değerlendirip GTX 1080 almayı düşünüyorum.

Yaza doğru Ryzen 3. Nesil alacağım kısmetse.

Bir de RTX'e yönel diyenler elbet olacaktır ama bütçem çok da uygun değil açıkçası, alınabilir en uygun GTX 1660 modeli var ama tek fark herhalde Turing mimarisi dışında bir şey yok.

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
1080P çözünürlükte darboğaz olur. Yakın zamanda işlemciyi değiştirme imkanınız varsa DSR ile çözünürlüğü arttırıp bir süre idare edersiniz.

Kullandığınız çözünürlüğü yazmamışsınız ama tahminimce 1080p kullanıyorsunuz. Eğer 1080p kullanıyorsanız çok büyük ihtimalle darboğaz yaşayacaksınız. Gtx 1080, tek başına 1080p'de darboğaz yaratan bir kart çünkü 1080p düşünülerek tasarlanmamış.

Darboğaz olmaması için en az 1440p'de kullanılmalı. 1440p ve üzerinde bir çözünürlükte ise sıkıntı yaşacağınızı düşünmüyorum.

Belki işlemciye yük bindiren oyunlarda bir miktar yapabilir ama onun dışında çok fazla bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 2400G deyip geçmemek lazım. Ryzen 5 1600 ile hemen hemen aynı performansı veriyor. Aşağıdaki videoda ki gibi performans alırsın büyük ihtimalle. Sorun olmaz yani. Kaldı ki ileride işlemciyi yükselteceğini söylemişsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada kasa çok güzel duruyor. Maşallah.

İşlemciye yük bindiren oyunlarda yapabilir.
Şuan oynadığım en zorlayıcı oyun Assassin's Creed odyssey sanırım, bi şekilde halletmeye çalışacağım. Ekran kartını uygun fiyata takas edeceğim için açıkçası kaçırmak da istemiyorum

Dsr nedir bilmiyorum ama araştıracağim, eğer dar boğaz yaşarsam Dsr yöntemini denerim teşekkür ederim hocam...
1080P çözünürlükte darboğaz olur. Yakın zamanda işlemciyi değiştirme imkanınız varsa DSR ile çözünürlüğü arttırıp bir süre idare edersiniz.

Evet genelde 1080p kullanıyorum, monitörüm full HD, sanırım 1440p de kullanmak mümkün değil gibi [emoji52] beni 3-4 ay idare etsin de, sonra işlemciyi yükseleceğim inşallah...

Anladım, bana bu kadar uyumlu çalışsa da kafi.. Kasa yorumu için de ayrıca Teşekkür ederim [emoji4]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…