Ryzen 5 2500X işlemci ısınma problemi

Nikolatilla_

Decapat
Arkadaşlar benım
Ekran Kartım : Sapphire Nitro RX 580 Special Edition
İşlemcim : Ryzen 5 2500X
Anakart : GA-AB350M D3V
RAM : 8GB 3000MHZ
500w +80 güç kaynagı
Bu sistemde CS:GO oynarken farkettım ki işlemci kullanımı %40-%50 arası değişirken ısısı 90C.
Bunun sebebi ne? İşlemcinin üstündeki demir soğutucunun(onun bi üstünde işlemci fanı var) diger 4 çividen 2si tam girmedi ısı problemi bu yüzden olabilir mi?

Soğutucu blok işlemci yüzeyine tam oturmadıysa ısınması normal.
İşlemci fanı ve soğutucu blok arasında termal macun olduğuna emin olun varsa takma işleminde görevini yerine getirmeyecek şekilde dağılmadığına emin olun.
İşlemci fanın vidalarını bir vidayı tamamen sıkıp daha sonra öbürüne geçecek şekilde değil her bir vidayı azar azar ve belli bir sıra ile sıkın. Önce bir tanesini bir miktar sıkıp sonra karşı çaprazdakini biraz sıkın. Bu işlemi her vida tamamen sıkılana kadar karışık şekilde devam edin. Tek taraftan tamamen sıkılan blok bir tarafa yatıp diğer tarafta ki vidaların sıkılmasını imkansız hale getirir.

Olabilir. Tam temas etmez ise ısınma durumu oraya çıkar. O vidaları düzgünce hepsini takın.

Soğutucu blok işlemci yüzeyine tam oturmadıysa ısınması normal.
İşlemci fanı ve soğutucu blok arasında termal macun olduğuna emin olun varsa takma işleminde görevini yerine getirmeyecek şekilde dağılmadığına emin olun.
İşlemci fanın vidalarını bir vidayı tamamen sıkıp daha sonra öbürüne geçecek şekilde değil her bir vidayı azar azar ve belli bir sıra ile sıkın. Önce bir tanesini bir miktar sıkıp sonra karşı çaprazdakini biraz sıkın. Bu işlemi her vida tamamen sıkılana kadar karışık şekilde devam edin. Tek taraftan tamamen sıkılan blok bir tarafa yatıp diğer tarafta ki vidaların sıkılmasını imkansız hale getirir.
Çok mantıklı bende böyle düşünmüştüm.Teşekkür ederim ama temas eden yerdeki vida girişi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı