OC değil o UnderVolt.Overclock işlemi çoğunlukla deneme yanılma yöntemiyle oluyor CPU'ya istediğin hızı BIOS'tan girersin sonrasında voltajı girersin Prime 95 ile stres testine sokarsın bir problem olmuyorsa tekrar BIOS'tan voltaj düşürürsün uygun voltajı istediğin hızda bulana kadar böyle devam etmelisin. Aynı model işlemci olsa bile farklı 2 tane 2500X aynı değerlerde çalışmayabiliyor. Kendin deneyip sana uygunu bulman lazım. Ama overclock yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü overclock yapmak tecrübe işidir.
Anladığım kadarıyla pek girmemem gerek işin içine çünkü neredeyse hiç anlamıyorum ve galiba overclock sıkıntıları garanti kapsamı dışındaymışOverclock işlemi çoğunlukla deneme yanılma yöntemiyle oluyor CPU'ya istediğin hızı BIOS'tan girersin sonrasında voltajı girersin Prime 95 ile stres testine sokarsın bir problem olmuyorsa tekrar BIOS'tan voltaj düşürürsün uygun voltajı istediğin hızda bulana kadar böyle devam etmelisin. Aynı model işlemci olsa bile farklı 2 tane 2500X aynı değerlerde çalışmayabiliyor. Kendin deneyip sana uygunu bulman lazım. Ama overclock yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü overclock yapmak tecrübe işidir.
Evet garanti kapsamı dışına çıkar. Overclock son kullanıcıya ait birşeydir. Fazla voltaj verirseniz ürüne zarar vermiş olursunuz. Markalar bunu kullanıcı hatası olarak görür.Anladığım kadarıyla pek girmemem gerek işin içine çünkü neredeyse hiç anlamıyorum ve galiba overclock sıkıntıları garanti kapsamı dışındaymış
Çok az arttırabilirsiniz değerleri sıkıntı çıkartmaz. En azından hevesinizi alırsınız.Anladığım kadarıyla pek girmemem gerek işin içine çünkü neredeyse hiç anlamıyorum ve galiba overclock sıkıntıları garanti kapsamı dışındaymış
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.