Ryzen 5 2500X overclock yapma

emincini3

Decapat
Yaklaşık 1 ay öncesinde Ryzen 2500X işlemcili bir bilgisayar sahibi oldum. Overclock konularına meraklıyım. Ancak sanırım işlemcinin piyasada yeni olmasından dolayı overclock ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım 2500X için. Konu hakkında tecrübeli olan bu işlemciyi kullanıp OC yapabilen ya da hakkında bir kaynagı, dökümanı ya da bir videosu olan paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şöyle bir video yayınlandı bir kaç fikir edinebilirsin.Ayrıca overclock işlemi çoğunlukla deneme yanılma yöntemiyle oluyor cpu ya istediğin hızı biostan girersin sonrasında voltajı girersin prime 95 ile stres testine sokarsın bir problem olmuyorsa tekrar biostan voltaj düşürürsün uygun voltajı istediğin hızda bulana kadar böyle devam etmelisin. Aynı model işlemci olsa bile farklı 2 tane 2500x aynı değerlerde çalışmayabiliyor. Kendin deneyip sana uygunu bulman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şöyle bir video yayınlandı bir kaç fikir edinebilirsin.Ayrıca overclock işlemi çoğunlukla deneme yanılma yöntemiyle oluyor cpu ya istediğin hızı biostan girersin sonrasında voltajı girersin prime 95 ile stres testine sokarsın bir problem olmuyorsa tekrar biostan voltaj düşürürsün uygun voltajı istediğin hızda bulana kadar böyle devam etmelisin. Aynı model işlemci olsa bile farklı 2 tane 2500x aynı değerlerde çalışmayabiliyor. Kendin deneyip sana uygunu bulman lazım.

Teşekkür ederim yorumların için. Bu video voltaj ve ısı düşürme videosu olmalı izlemiştim. Fikirlerin için teşekkürler

Evet bende yeni gördüm fikir olur diye yazdım.Bu arada yazmayı unutmuşum belki biliyorsundur işlemci hızı bios üzerinden cpu-ratio yazan yerden voltajıda videodaki gibi cpu core voltage yazan yerden ayarlıyorsun . Birde sanırsam bios haricinde amd ryzen master ile overclok yapılıyordu onada bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı